mirla Creative Commons License 2014.12.04 0 0 18411

Kedves Roland!

 

Valószínűleg azért nem válaszolt neked senki eddig, mert nincs a fórumtagoknak az érintett területen gyakorlata. Tudod, ez egy kicsi, de lelkes csapat, és valószínű nincs itt senki, akinek vendéglátós gyakorlata lenne.

Barátnőd állításában annyi azért igaz, hogy egy holland a holland nyelvű vendéget is ki tudja szolgálni anyanyelvén, tehát egy nyelvvel mindenképpen előnyben van. Persze, ez attól is függ, hogy hol van a vendéglátó egység. Amszterdamban senki nem veszi zokon, ha csak angolul beszélsz, egy kisvárosi étteremben viszont szerintem nem akarnak az emberek holland étlapról angolul rendelni...

A másik tényező szerintem az életkor. Itt minden cent számít, és a besorolásnál egy 18 éves még a 21 évestől is kevesebb bért kap, tehát ezért alkalmazzák őt előbb, bár  a 21 éves is borzasztóan fiatal, de mégis.

 

Javaslom, hogy olyan munkaerőközvetítőirodához add be az önéletrajzodat és a referenciáidat, amelyik a vendéglátásra szakosodott (uitzendbureau horeca). Ők az általad feltett kérdésre is a napi gyakorlatból biztosan tudják a konkrét választ.

Szerintem egy nívósabb rendezvényen azért biztosan jobban értékelik a tapasztaltabb embereket, ha a holland nyelvtudásra nincs szükség.

És mielőbb kezdd el a hollandtanulást! Native speaker barátnővel, angol háttérrel gyorsan fogsz haladni!

Előzmény: Roland K (18399)