Papalac Creative Commons License 2014.12.02 0 0 58507

Érdekes probléma. A renaultokban jó a fűtés, nem szokott párásodni az ablak.

Működik a fűtésed? Rendesen fújja be a meleget?

A fűtőradiátor nemcsak kilyukadni tud, hanem eldugulni is és akkor nagyon gyenge a fűtés vagy egyáltalán nincs. Én akkor küszködtem a klímával és a párával, amikor lukas volt a radiátor. Ez nem biztos, hogy észrevehető a hűtővíz fogyásánál. Nekem legalább egy évig párásodott mire annyira kilyukadt, hogy fogyott a víz.

 

Mindenképpen nézd meg középen a gázpedál melletti borítást, hogy nem vizes-e ás ugyanitt a másik oldalon is. Általában az utasoldalra folyik el a víz. Ott is végig kell tapizni.

Másik hibalehetőség a párásodásra a beázás. A motortérben középtájon van egy gumicső, ami a "víztérbe" (ablaktörlő motor, szellőző motor,) bejutó víz elvezetésére szolgál. Most nem találtam képet, de ha szembe áll az ember a motorral, akkor mögött, középen van egy kb 20 mm átmérőjű gumicső. Az el tud dugulni. Alulról egy gumilap zárja el és jól be tud koszolódni és akkor a felgyűlt víz az utastérbe folydogál.

 

A leírás alapján gyengének tűnik a fűtés. A motortérben az utastérbe menő két gumicsövet is érdemes ellenőrizni, hogy elég melegek-e. Jahhh, hogy hűtőtömítőt is tettetek bele. Na az elég sok galibát tud okozni és kitakaríthatatlan!

 

Előzmény: anca37 (58498)