pom-pom57 Creative Commons License 2014.12.01 0 0 168366

"A maximális pulzus az idő haladtával általában csökken. Nincs rá hatással az edzettség, ez egy biológiai program"

ezt mondod te

 

az alul írt cikk cáfolja amit te állítasz

 

"Végül egy harmadik, az életkort és az edzettséget figyelembe vevő ismert képlet, melyet a Runners World magazin is javasol a max pulzus meghatározására, a Miller formula: Maximális pulzus = 217 mínusz (0,85 × életkor); mínusz 3 ha 30 év alatti elit atléta; plusz 2 ha 50 év körüli elit atléta; plusz 4 ha 55 év feletti elit atléta. Tehát egy 36 éves férfi sportoló max pulzusa a fenti képlet

 

vagyis az edzettségi szintet is figyelembe veszi

 

Max.pulzus futással történő megállapítása:

 

1.Alaposan melegítsünk be, és igyunk sok folyadékot edzés előtt. Ha van pulzusmérőnk, azt vegyük fel. Keressünk egy hosszan, enyhén emelkedő, lehetőleg egyenes utat vagy ösvényt.
2.Fussunk felfelé kemény tempóban 2-3 percig, majd lassan kocogjunk vissza az emelkedő aljára.
3.Még kétszer ismételjük meg a gyors felfelé és lassú lefelé futást úgy, hogy egyre erősebb tempóban fussunk felfelé. Az utolsó alkalommal igyekezzünk minden energiánkat megfeszítve olyan gyorsan futni, ahogy csak tudunk.
4.Az utolsó felfelé futás során illetve megálláskor mért pulzusértékek közül a legmagasabb lesz a maximális pulzus értékünk.  szerint: Max pulzus = 217-(0,85x36)=186,4."

 

Tavasszal megfutom, nyár végén  megint,és,ha többet mutat az órám akkor megdől a te állításod.Amennyiben nem akkor neked van igazad.Erősen szkeptikus ember vagyok.Ebben az esetben nagyon is.

 

 

 

Előzmény: Elm (168345)