tigristomi Creative Commons License 2014.11.30 0 0 1464

Az árakról. Érdekesség kedvéért, én a TM-et 1000 ft-ért tanultam meg. A TM-Siddhit 9000 ft-ért. Az elsõ haladó technikám már 4000 ft volt.

A 6. haladó technikát nem tudtam felvenni, mert külföldön voltam és 2000 dollár lett volna. 14 év alatt sikerült még azért a TM-ben kb. 2 300 000 ft-ot elköltenem, pl. yagyákra, stb. Ebbõl 600 000 ft-ot lenyúlt tõlem a TM nemzetközi szervezete, minden nemû ellenszolgáltatás nélkül. Azt mondom erre, legyenek boldogok vele. Biztos nagy szükségük volt rá.

 

Az utána következõ 11 évben jógáztam, itt sikerült közel 3 200 000 ft-ot kiadnom a kurzusokra, könyvekre, dvd-kre, szemináriumokra, utazásokra.

 

Nem sajnálom a kiadásokat. Egyiket sem, a TM-belieket sem. Vannak olyan emberek, akikkel ha találkozni szeretnék, tanulni szeretnék tõlük, látni szeretném, hogy más keresõ sorstársaim hogyan élnek, akkor ez pénzbe kerül. Ingyen, meg potom pénzekért úgy gondolom nem tudtam volna azt a sok élményt és tapasztalatot össze szedni, amit idõben, energiában és pénzben belefektettem a jógába és a meditációba.

Az elmúlt hetekben 70 000 ft-ért rendeltem jóga DVD-ket (fõleg meditáció témában), amiket máshogy nem lehet meg szerezni. Töltöttem le a netrõl is ingyen olyan könyveket, amik számomra fontosak ugyanakkor nem ismertek széles körökben, magyarra természetesen nincsenek lefordítva.

 

Sokat fejlõdött a látásmódom a jógáról az elmúlt 25 évben. Ezért merem pl. az elõzõ hozzászólásomban leírni, hogy mire jó a TM, és mi az, ami nem a meditáció. Azt, hogy mi a meditáció, és mit hogyan gyakoroljunk, ez már egy hosszabb írás lenne, amihez viszont kellenének közben tapasztalatok is. Ezért van az, hogy többnyire csak azt tudom írni, ez nem az, itt is van hiányosság, ez így nem mûködik és nem is fog mûködni.

 

Ez van.

 

Óm.

Előzmény: Aniko444 (1457)