BJszakért Creative Commons License 2014.11.30 0 0 11234

bandolessa,

örülök, h tájékozott szociális ellátások ügyében, de írtam, cikkeket, riportokat én is olvasok, ám az NEM TÖRVÉNY EREJŰ, én jós nem vagyok. Ha a jogszabály erről Magyar Közlönyben megjelenik, szakmai honlapomon aznap ott lesz, nos az hiteles útmutatás egy rehab gazd szakértőtől, addig olvasgathatunk újságcikkeket, lehet valós alapja tuti, de egy jogszabály alapján útmutatás lehet hiteles.

 

Rendben ezsuzsi...

mindent tud ügyével kapcsolatban, vettem, ha mégis elakad, keressen bátran akár személyesen email szakmai weblapomon megtalálja email, önzetlenül válaszolok rehab gazd szakértőként.

 

mithogyan, ruth...értem, vettem.

Az öt perces riport LÉNYEGE, hogy ráirányítsa a figyelmet (KONCENTRÁLJUNK A LÉNYEGRE, NE a fogalmakra, hiszen a költségvetésben látszik, ellátásokat csökkentették, megvonják, és folyamatban vannak felülvizsgálatok, és most meglévő munkájukat is elveszíthetik a legsúlyosabban sérült emberek az 5Milliárd támogatás csökkentéssel, ami szakmailag nem indokolt, nem logikus, nem értem, miért. Önök értik?):

 

- hogy vannak olyan ellátások, amelyek lejárata után egy fillért nem kap az illető, új eljárást kell indítani, és lesz időszak, amikor ellátatlan, és

- hogy nincs olcsóbb rendszer a foglalkoztatásnál, ha megfelelően támogatják és megfelelő feltételeket biztosítanak,

- DE csökkentették a költségvetésben 5Milliárddal a megváltozott munkaképességű emberek akkreditált foglalkoztatási támogatását, amellyel hatezer fő állása kerül veszélybe a kormányzati kommunikáció ellenére, hogy növelik a sérült emberek foglalkoztatását, hiszen így is EU-s átlag mmk foglalkoztatástól jó kétharmaddal lemaradt hazánk, pedig számokkal alátáasztott, hogy olcsóbb foglalkoztatni, mint nem foglalkoztatni

- munka esetén 1000Ft-ból rögtön visszafolyik államhoz 28,4% munkaadói járulék, és 34,5% munkavállalói járulék-, adó=630Ft, + fogyasztóként 27%Áfát fizet szolgáltatásokért, termékekért, mert vásárolni tud, ha dolgozik a sérült ember, és értéket, hasznot termel nem csak családjának, magának, hanem hazai és uniós társadalomnak

- lenne rá forrás a rehab hozzájárulás (pluszadó-büntető adó) munkaadók által befizetett összegéből, de másra költi a költségvetés!!! 

 

nem ismétlem magam (1123 írásom)csak nem gyózöm hangsúlyozni az ÜZENETET (ismét mire készül a költségvetés, többek között, és szakmailag nem értem, miért, és mit nem értenek ezen, hogy ez senkinek nem jó)

 

Meskete,

különböző rehab ellátások vannak, CSAK a komplex minősített =B1,C1) új rehab ellátásokból vonnak 10% nyugdíjjárulékot, és a rehab járadékból, amely kifutó ellátás, ez az, amelyek legutolsóként 2014.dec.31-ig lejárnak és eztán egy fillért nem kap az illető, amíg más jogerős megállapító hatáoizat nem születik.(Mmtv. 2011.évoCXCI.tv.)

 

A 2012-től átfordított (átnevezett) rehab ellátottak (2011.dec.31-ig III.cs. rokinyugdíjas, baleseti rokinyugdíjas, rendszeres szoc.járadékos és öt évvel akkor a nyugdíjkorhatár előtt lévők), akiknek kötelezően jelentkezni kellett felülvizsgálatra 2012.márc.végéig, különben májustól megszüntették volna ellátásuk folyósítását, NEKIK NEM vonnak 10% nyugdíjjárulékot.(Mmtv. 2011.évoCXCI.tv.)

2012.től a megváltozott munkaképességű személyek ellátása (minden rehab és rokiellátás) szolgálatidő (1997.éviLXXXI.tv. Tny)

 

Viszont a határozattól függően különbözőek, hogy mit kell tennie, mit lehet, felülvizsgálatot érintettnek kell-e kérnie, vagy sem, ellátását kapja-e folyamatosan vagy lehet olyan időszak, amikor nem kap ellátást (nem csak a rehab járadékosok lehetnek igy.

Ezért ha valaki bizonytalan, (nehogy lekéssen valamiről) mit tehet, mi mit jelent, kell-e tennie valamit, friss határozat esetén jogszerű volt-e, van-e jogalapja fellebbezésnek, keresetnek, milyen alternatívák vannak, , stb.,

akkor önzetlenül tájékoztatom rehab gazd szakértőként (email a tényt-határozat, szakvélemény ismeretében)

 

Most ismét mennem kell. Szép napot