Törölt nick Creative Commons License 2014.11.29 0 0 60486

Sziasztok,

 

Lehet tudni annak az okát, ha egy nulla vezető összekötő elem (híd? réz idom sok csavarral) elég, akkor annak mi lehet az oka?

Ez 2-3 éve történt nálunk, most 1-2 napja ingadozik a lámpák fényereje, és gyanús volt, h nem csak eggyel történik, hanem több helységben is (ez volt igazából a gyanús).

Mivel most még csend van reggel, ezért meghallottam, a sercegést, és azt látom/hallom, h a 0-tösszekötő vezető idom szikrázik..

Csavarok sehol nem lazák, így tippem sincs. Nem olyan messze van tőle a védőföld közös összekötő idoma, lehet h azért szikrázik?

Előtte 10 évig nem nyúltunk hozzá, villanyóra csere, bejövő szakasz birizgálás nem volt. Olyasmit olvasok a neten, h ha bejövő 3F-m van és nagyon aszimetrikus a terhelés a 3F-n, akkor valakinél ez okozott ilyen - nekem ez elég furán hangzik..

Nem minden áramkörnél van ez, most pl a konyhában gépelek, ég a konyhai lámpa, és a mellette lévő nappali lámpája villog és hallom ahogy szikrázik a 0.. bekapcsolt a hűtő is és

úgy nézi ki ez sem tetszik neki (néha szikrázott megint), a lámpa hunyorgása nem maradt abba pár percig, de utána elmúlt ... )

 

Mi lehet mér érdekes?

 

Köszönöm,