vasbicikli Creative Commons License 2014.11.27 0 0 106624

80 % körül indult a párlat (tehát kb. ugyanúgy, mint 2 lépcsős finomításnál)

És szintén 50 % körül álltam le, ha jól emlékszem, de nem sok ilyen főzésem volt, talán 5-6.

Két okból hagytam abba. Egy az, hogy erre jobban kellett figyelni menet közben a kezdetleges kézi vezérlés miatt. Másrészt jóval hosszabb előpárlati frakciók voltak, mint a kétlépcsősnél (talán egy magasabb, jobb hatásfokú oszlop segített volna ezen). A cefréből valahogy vontatottabban szabadultak fel az elején a "nemszeretem ízek" , mint az alszeszből, főleg almánál tapasztaltam ezt. Így aztán a finomítást se úsztam meg, mert az elő/utó löttyöket lefőztem még egyszer. Szóval kipróbáltam ezt is, a kíváncsiságom kielégült, a "tudományos" korszak elmúlt, maradok az jó öreg, fapados módszernél.

Előzmény: kupeci (106621)