sosiforda Creative Commons License 2014.11.26 0 0 60570

http://hirek.gyor.hu/cikk/buszjarat_nagymegyer_es_gyor_kozott.html

 

"BUSZJÁRAT NAGYMEGYER ÉS GYŐR KÖZÖTT

 

2014. november 22., szombattól menetrendszerinti buszjárat tesztüzeme indul Győr és a szlovákiai Nagymegyer között. Munkanapokon 6-6, hétvégén és ünnepnapokon pedig 2-2 járat szállítja majd az utasokat oda-vissza. A buszok Győrben tíz helyen, így például az egyetemnél, a Honvéd ligetnél és az ETO Parknál is megállnak majd, és érintik a két végpont közé eső településeket is, úgy mint Medve, Balony és Csilizradvány. A menetidő körülbelül 45 perc lesz.

 

A hazánkat és északi szomszédunkat összekötő főútvonal ellenére eddig nem volt megfelelő közösségi közlekedés, így hiánypótló kezdeményezésről beszélhetünk. A menetrendet úgy tervezték meg, hogy az kiszolgálja az ingázó munkavállalók és diákok, valamint a turisták igényeit is. A jegyárakat a hasonló távolságú vonalakéhoz igazodva határozták meg.

 

Nagymegyer és Győr önkormányzatai a Magyarország – Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében, közösen valósítják meg a „Nagymegyer-Győr menetrendszerű retúr buszjárat kialakítása az idegenforgalom és a foglalkoztatottság támogatása céljából”című projektet. A buszok működtetése és a sofőrök fizetése Nagymegyert terheli, a kisalföldi megyeszékhely a járatok népszerűsítését és a városi utastájékoztató rendszer bővítését vállalta."

 

http://www.velkymeder.sk/hu/nagymegyeri-hirmondo/rovidhirek/841-menetrend-szerinti-buszjarat

 

"Értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy a határmenti együttműködésnek köszönhetően létrejött Nagymegyer - Győr menetrend szerinti buszjárat2014. november 22-én indul. Bővebb információért forduljanak a városi hivatal ügyfélszolgálati irodájához, vagy keressék fel a város honlapját.

A projekt a Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország Szlovákia 2007 - 2013 keretén belül valósul meg."

 

A SAD Dunajska Sterda a.s. lett az üzemeltető:

 

http://www.sadds.sk/sk/linka-velky-meder-gyor

 

Menetrend:

 

http://www.velkymeder.sk/images/Jutka/201%20802.pdf

 

Győri útvonal:

 

http://www.sadds.sk/files/itinerary_sketch_gyor.pdf

 

Előzmény: Takszi55 (60484)