liptak1 Creative Commons License 2014.11.23 0 0 60374

A fi relé , egy jó kiegészítő védelem már ha rendesen megszerelték a hálózatot, felteszed bekötöd bekapcsolod és mivel ezek a kecók nem tegnap épültek így elég jó esély van arra , hogy cseszik megállni a nyavalyás , lehet kezdeni átnézni az egész épületet, király. De a viccet félretéve , ha beépíted ki fogja ellenőrizni? Havonta szerelői ellenőrzéssel , évente műszeres felülvizsgálattal? Az MSZ 2364 pedig csak a vizesblokkokra és szabadtérben 25 A alatti dugaszoló aljzatokra írta kötelezően elő.

A szabvány ma is így írja ha jól emlékszem: a kiépítendő megoldás nem kell a szabványnak megfelelnie, de azzal legalább egyenértékű megoldásúnak kell lennie.

Egyébként én is felteszem, nem rossz találmány, de ez csak kiegészítő védelem épp úgy mint az EPH , ha a védővezetős védelmet nem megfelelően építették ki akkor az effajta védelem  akár még megtévesztő is lehet. Gondolj bele nem jó a védővezető, a tulaj nem csináltatja meg , minek van ÁVK-ja , ja csak közben a nyavalyás meg tönkre ment , és jön a baleset. Azért ezt is számba kéne venni mikor valamit kötelező szerűen előírnak.

Előzmény: solymi papa (60367)