zsu830729 Creative Commons License 2014.11.22 0 0 16957

Sziasztok!

Csatlakozom az előttem szólókhoz, de felmerül bennem a kérdés, a sok új mókustartó láttán, hogy az rendben is van, hogy legalább kérdez, mert ez jelzi, hogy a lehető legjobbat szeretné a kis kedvencének, DE a "tenyésztő" akitől veszi azt a kis jószágot, először is OTT kell érdeklődni és kérdezni!( Mert egy lelkiismeretes tenyésztő sem adja oda minden tájékoztatás nélkül az állatkáját!)

 

Megjegyzem ez nem a fórumon lévő tenyésztőkhöz szól, mert ahogy látom évek alatt mindenki lelkiismeretesen gondozza és tartja a mókuckákat, és igyekszik segíteni a másiknak.

 

Csak fura számomra a tájékoztatás hiánya a tenyésztő felől, így a sok újra felmerülő kérdés láttán, ami alap ismeret kellene,hogy legyen az életciklusuk. Jómagam is sokat tanulok a mai napig, emlékszem amikor mókusom lett első volt a Google, és ott Lászy honlapja és más tenyésztők is, akik tudnak segíteni, meg persze a fórum, de itt is a visszaolvasással kezdtem én is, és már így is sok választ kaptam a kérdéseimre.

 

 Én is találkoztam már olyan vásárlóval, akinek bizony nem adtam kölyköt, miután befőttesüvegben akarta elvinni. Volt aki azt hitte olyan a mókus tartása mint a hörcsögé, miután elmondtam, hogy hogy kell tartani, volt aki megköszönte a tájékoztatást és inkább nem vett mókust.

 

Javítsatok ki, ha tévedek, de nekem olybá tűnik ez az egész, hogy egyre többen foglalkoznak "tenyésztéssel" inkább szaporítással,mert jó muri kismókusokat nevelni, és jó pénzért eladni őket, de kevés helyen van mögötte lelkiismeret, és tudás.

 

Üdv Zs.