Kapos21 Creative Commons License 2014.11.22 0 0 12649

Jelentkezik, az a kolléga, aki még nem tett fel fényképeket. 

mostanában, ahogy etil is írta már, a család és a körülmények írják az életem történetét. Röviden, dolgozom a cégnél, itthon is, mint egy kis angyal. hulla vagyok mire gép elé kerülök.

Ketrec:

- már a hatodik darab legyártásánál tartok. Nekem csak kettő kellett, de egy kedves ismerősöm megkért segítsek neki is csinálni. A kedves ismerősömnél madár mennyország van. rengeteg baromfija van, de fürjei eddig nem voltak. Hát, most már vannak. Már lassan azt merem mondani, hogy tökéletesek a ketrecek, pláne mióta kiderült, hogy egy másik ismerősöm meg tudja marni azokat a tartókat, amik a rácspadozat keretét és az ürüléktálcát tartják. Írtam, hogy mire a nyúlketrecek készítéséhez érek, már készség szinten fog menni a ketrec építés. Az élet segített, egy nagyon előnyös bartel útján egy öreg szekrény tulajdonosa lettem és így megoldódott a nyúlketrec gondom. Szülőotthont építettem belőle. Átalakítás közben azon kattogott az agyam, hogy egy ekkora öt fakkos szekrényben el lenne vagy 120 fürj is. Nagyon sokat nem is kellene pepecselni.......

Téliesített fürjlak:

- bevált nagyon. Aki csak teheti téliesítsen. Tizen pár napja vannak benn a fürjek, mint írtam egy viszonylag kis légterű helységben. Bőven felfűtik maguknak, a hőmérséklet eddig mindig, még most a reggeli fagyok idején is bőven 15 fok felett van. Mindez úgy, hogy az ajtók réseinek szigetelése még vissza van. A nap járásának megfelelően a világítást pótolom nekik. Imádják az új helyüket, szerintem jól is érzik magukat.

és végül a saját keverésű "táp":

- etil, amit mondott a mester szóról szóra igaz. Holnap lesz egy hete, hogy már a saját keverést kapják. A mester még annyit súgott, hogy vegyek el egy fél kiló búzát 10 kilónként és daráljak napraforgót helyette. Kiszámoltuk, így a keverék nyersfehérje tartalma 23.1 % lett. Meg is van az eredménye, napról napra eggyel-kettővel több tojás. Gyönyörű nagy, egészséges tojások. Amitől tartottam, hogy a poros takarmány nem fog bejönni a fürjeknek nem igazolódott be. 5 kilót keverek egyszerre össze étolajjal és tökéletes az állaga, az utolsó szemcséig kicsipegetik az etetőből. 

Holnap nem lesz mád dolgom, mint fényképezni. Nézzétek el nekem, hogy nem tudom azonnal beváltani az itt tett ígéreteimet. Családi házban lakom, van jószág, föld, kert. Ez mellett még dolgozom is felelős beosztásban. Reggel hattól este hatig bőven jut tennivaló, de hozom a képeket és anyagszükségletet hamarosan.