...slr... Creative Commons License 2014.11.21 0 0 72481

Szóval a nyírfás sorozatomat és az arról írt szöveget, meg a linkgyűjteményt láttad, de kevesled, további fákról is szeretnél hasonló igényű, bizonyító erejű dokumentációt arról, hogy az általam vélt fertőzés létezik, és irtja kerületünk egyik legnagyobb értékét, a fáinkat.

 

Erre muszáj válaszolnom. Igen, készítettem további fotókat is. Nem örömmel. Akik emlékeznek a képeimre régről, azok tudhatják, hogy mindig, mindenben a szépet, az értéket kerestem. Még a Péter-Pál utcában rozsdásodó Bogárban is, a kerület felett zizegő távvezetékekben és a virágzó gyümölcsfák mögül átkéklő csepeli iparvárosban is. Nagyon megterhelő nekem rossz dolgokat fényképeznem, az már igazi fájdalom, amikor azért fényképezek le valami csúnyát, hogy higgyenek a szavaimnak, hogy megint látomásos-küldetéses-röhejes vészmadár lehessek. Ennek ellenére több helyen, több alkalommal lefényképeztem a lehullott ágvégeket, a fákban fúrt szokatlanul nagy, éles, kerek nyílású kijáratokat, a burjánzó zuzmótelepeket és a lerohadó fakérget. Csak azok miatt az esetek miatt szóltam, ahol az összes leírt stigmát együtt láttam. A képek ott foglalják a helyet a winchesteremen, és már azzal a puszta ténnyel is terhemre vannak, hogy ilyenre pazarlom a filmet és az életemet, amire kellene, arra meg nem. Én láttam ezeket a tüneteket sokszáz fában: teljes fasorban a Rózsakerti lakótelepen, a Nagytétényi úti hársfasorban, a Lidlialdi parkoló friss telepítésű csemetéiben, a Gellérthegyen, a szegedi és pécsi temetőben, a Martonvásári arborétumban, alföldi nagybirtokokon, az egész országban. Mivel csak én látom a jeleket, nyilván elmeháborodott vagyok.

 

Találd ki, hogy abból a párszáz helybéliből, akik állítólag szeretik a képeimet és az írásaimat, akik közt igazi szakemberek is vannak, és akik időközben maguk is digitális kamerát ragadtak, hányan csatlakoztak a megfigyeléseimhez fotóval, leírással, megerősítéssel, vagy amit szívesebben láttam volna, cáfolattal? Igen, talált, sehányan. Hány szó esett róla a fórumtalálkozón? Nem sok. Ismét belementem abba az utcába, hogy azt hittem: valami fontosról szólok, valami közös értéket fenyegető veszélyt próbálok időben jelezni, hogy az általam vizionált nagyobb baj ne következzen be, de végül szokás szerint ismét majmot csináltam magamból. Annyit azért megtettem, hogy minden, általam ismert hatóságot becsülettel megkerestem, a tőlem telhető alapossággal leírtam és illusztráltam az általam vélt problémát. Korrektül jártam el, végül mindenhonnan korrektül megkaptam a negatív választ.

 

A fórumtársak szerint nincs probléma, a parkfenntartó szakemberek szerint nincs probléma, a talajvédelmi és növényegészségügyi hatóság szerint nincs probléma, most őszintén még mit vársz tőlem, mit kérsz még számon rajtam? Te magad például kerested a fákon az általam leírt jegyeket? Válaszoltál a jelzésemre, hogy láttál-e ilyet a környezetedben vagy sem? Ezúttal inkább hiszek a hivatalos válaszoknak és a barátaim elmaradó válaszainak, amit "nem" szavazatként értelmezek. Nem fogok további képeket publikálni erről a parazita szimbiózisról, mert az ilyen negatív dolgokkal való foglalkozás (ld. még fa-nyalgás :-) nekem határozottan árt, különösen, ha másnak sem használok vele. 

Előzmény: zöldmeder (72474)