nohab Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53585

Szóval, az erősebb tükörvilágítással lesz elég fény a verda körül sötétben.

A rendszámtáblának majd lejjebb veszem a fényerejét, mint általános világítás, de meghagyom full fényerőre, mint coming home/leaving home.

 

Ezek tetszenek, de a tükörszétszedéstől fázom, főleg így télen (lehet, hogy ez a nyári projekt lesz...)

 

A belinkelt T10-est már használtam, sőt, az O1 rendszámvilágítása ilyen már vagy 3-4 éve. Az össz fényereje lehet, hogy kevesebb az izzónál, de az izzó fényéből kevés hasznosul, ennél meg szinte minden az adott irányban, így jóval fényesebb mint volt előtte. Méretre ez kisebb az izzónál, így mindenhová befér (volt sok olyan is a kezemben, ami nem).

 

De az igaz, hogy általában nagy a szórás a minőségben, viszont a normálisabb oldalakon külön veszik a 12V és a 12-14V feszültséghez való izzókat, az utóbbi elvben nem durran el.

 

akkor meg felesleges egy kétoldalra világító ledes cucc, a fele fényerő megy a kukába.

 

Szeintigaz, akkor mégsem ilyenem van (bár innen van), mert én direkt egyoldalast kerestem az általad leírtak miatt.

 

Most meg bennem merült fel a kérdés, hogy miért cserélnél meleg fényű izzót meleg fényű ledre? :)

 

Alapvetően három oka lehet: ha több fényt akarok, de izzóból nem mehet bele erősebb (vagy mert nincs, vagy mert megolvasztja), ill. olyan esetekben, amikor fontos, hogy ne terhelje az akkut (pl. ha gyakran kell olyan helyen parkolni, ahol az egyik oldalon rajta célszerű hagyni a világítást), ill. ha koncentrálni akarom a fény irányát.

 

 

Előzmény: (M)Ákos (53581)