Pote01 Creative Commons License 2014.11.19 0 0 81206

Rászántam magam egy profi fültokra, melyről korábban már kérdeztem. Ez a 3M Peltor Optime III. Ki is próbáltam a majd 7000 Ft-os fültokot.

Kényelmes, megfelelő méretű, nem gyűri az ember fülét.

A fültokok mögötti fából készült elemet kellett síkbamarnom, mert nem sikerült valami jól amikor csináltam. Valamennyire minden irányban rest volt, így olyan marásokat ahol pontos illesztés kellett nem tudtam szépen megcsinálni.

A felsőmaró alatt az "L" alakú elem pofáját kellett síkma marni. A jutub tele van ilyen videókkal, két azonos magasságú blokk fölött kell mozgatni egy széles talppal kiegészített felsőmarót, így az egész felületet szépen síkba lehet marni. Nekem arra kellett figyelni, hogy az "L" talpa derékszögbe álljon a marógép lapjával. Lényegében nem sikerült rosszul a forgácslap amit rácsavaroztam a felsőmaró talpára egy kicsit behajlott, de ez minimálisan befolyásolta a végeredményt, úgyis maráskor még megy egy vékony deszka az elejére.

 

Később csont száraz 3 colos dió pallóból vágtam deszkát, ez már a karácsonyra tervezett létraszék anyaga lenne.

  A gép Kiskőrösi ( valójában feltehetően újpesti gyártmány ) 300-as jól bírta, nem erőlködött. a palló 15 cm széles volt, a gép 8 cm-t tud átvágni, így fordításos módszer volt. A lap egy 48 fogú felirat nélküli darab, a géppel kaptam. Fenyőt nagyon szépen vág hosszban is, hát diót ahogy a képen látszik... Égette, füstölt. Nagyon jó lenne a Freud lap amit ajánlottatok, már akkor is azért rendeltem meg, mert tudtam, hogy ki kell fizetni a nyertes, de általam előfinanszírozott pályázatom tételeit ami elvitte az eddigi bevételeim javát. Most nagyon gatyán vagyok, így egyenlőre a 20 ezer forintos fűrészlapvásárlás tolódik. Vagy találok ki valami más megoldást vagy felvágatom valamelyik ismerősömmel.

 

Végeredményben a fültok jól vizsgázott, de érdemi különbséget nem éreztem az 1000 Ft-os kommersz fültokhoz képest. Biztos, hogy jobb, biztos több káros rezgést szűr ki. Nekem sokáig fogja bírni, lehet hozzá viszonylag olcsón kapni higiéniai szettet, ami azt jelenti, hogy a külső kopó szivacs és azt tartó nejlon réteget pluszban is árulják. Ha elkopik, kiszakad vagy elkoszolódik nem kell komplett új fültokot venni.