bonap arte Creative Commons License 2014.11.16 0 0 5456

A kolonoszkopiától ne félj. Felírnak előtte hajhajtót, ez pár liter folyadékkal kell oldani, megiszod, kitisztulsz rendesen. Egy vékony csövet dugnak fel végig a vékonybélig, látod magad belülről, kicsit puffaszt mert levegőt is tolnak be mellé, hogy kitáguljon a vastagbél, de egyálltalán nem mondhatnám fájdalmasnak, ezzel nincs gond.

 

Maga a műtét deréktáj alatti zsibbasztással van, abszolúte semmit nem érzel. Kába leszel tőle, én el is aludtam, az ágyban ébredtem fel. Mikor kimegy a zsibbadás akkor fájdalmas, de itt is van súlyossági faktor. Nálam 2 aranyeret műtött ki a doki amik a legsúlyosabb fokozatban voltak.

 

Szal, utána fáj, pár kellemetlen napot el kell töltened. Én 5 napig voltam kórházban, utána otthon lábadoztam. Napról napra csökkent a fájdalom. Gyógyszerrel kibírható. Az első székelés elég durva. December 13.-án műtöttek és Januárban már mentem dolgozni az első munkanapon.

 

Nemrég voltam kontrolon ugyanennél a dokinál mert tavaly azt mondta, hogy a harmadik aranyér sem az igazi de azt már nem lehetett volna akkor kiműteni mert nem bírtam volna ki. Most, hogy újra megvizsgált mondta, hogya tavalyihoz képest nagyon korrekt állapotban van és nem ajánlja, hogy ezt is megműttessem. Szívesen bármikor megcsinálja, mondta de ezt nem kell mert nagyon szépen visszagyógyult, majd akkor jöjjek vissza ha tényleg gond lenne.

 

Tény, hogy nincs is vele semmi bajom. Azóta teljesen megváltozott a vécézési szokásom, nem ülök sokáig a vécén, bemegyek, tolok egyet és kész. Sokkal több folyadékot iszom azóta, ezért nincs olyan beszorult széklet amivel erőlködni kéne.

Én voltam hülye, hogy nem csináltattam meg sokkal előbb.

Előzmény: gurabli (5455)