GOLAZ111 Creative Commons License 2014.11.15 0 0 414221

az adminisztratív (tiltó, korlátozó) eszközökkel, plusz a közúti szektor anyagi megbüntetésével - szerintem - pár éven belül (3-5 év) megoldható.

 

Nem oldható meg, mert már régebben kiderült, hogy egy egyre rövidebb sunnyogás után, ész nélkül kezd mindenki menekülni, illetve látványosan magasról a szabályokra. Amire válasz a ráncbaszedés, mire még élhetetlenebb lesz az egész. Ezután még egy idegi lehet statisztikát hamisítani (nem tudjuk meddig, de időben korlátos).

 

Sokkal jobb lenne, ha lenne valami egységes biztosítóberendezés. Tudom, hogy van ETCS, de nem biztos, hogy tényleg az kell, viszont el kellene érni, hogy max. 3 - 4 fajta legyen Európában. Jó lenne, ha a vonatok nem állnának meg a határokon, nem tudom minek, bár egy mozdonycsere még elviselhető. Persze nem 400 kilométerenként, vagyis 60 óránként. De az egységes űrszelvény tényleg kellene, és nem úgy egységes, hogy a legkisebb a szabvány. Jó lenne már végre bevezetni az önműködő csatlásokat, de úgy, hogy a fékrendszert se kelljen kötözgetni állandóan. Ezek már évtizedek óta létező megoldások, csak végre be kellene vezetni. 

 

 

 

Előzmény: trizs77 (414191)