Totya3 Creative Commons License 2014.11.13 0 0 9559

Szia! Ez tényleg szép grafikon, mondhatni tökéletes működés. Kicsit a fogyást tartanám soknak, bár nehéz összevetni, hogy a pufferbe betolt hőmennyiség mennyi időre elég és milyen a házad vesztesége, mérete (szerintem már ezt leírtad, majd rákeresek).

A fej geometriája az én megítélésem szerint jó. Azért gondolom így, mert nem jó megoldás a fejet szélesíteni a nagyobb teljesítmény eléréséhez, a jó megoldás a hosszát növelni, ebben a végig vezetett csigás kivitelben. A legtöbb kazán elég hosszú, illetve a tűztér hossza(mélysége) összefüggésben van a teljesítményével, így a fej is igazodhat ehhez.

Viszont ideálisnak nem tartom a nagy teljesítményű felfűtést, ha fejjel fűtünk, a puffert is lehetne hőn tartani kissebb, de folyamatos teljesítmény bevitellel, ilyen időben 100fok körüli füsthőfokkal. Lehet, hogy 30-40%-al kevesebb fogyna! Nekem a felfűtési szakaszban(ami lehet gyors, mert ugye fázunk), akár 2x több is elmegy, mint az azt követő napokban! Ilyenkor nincs ideje a fpornak teljesen elégnie, rá lesz adagolva kipotyog stb. Kisebb teljesítményen szépen elég minden, alig van hamu. Igaz, hogy a fejem inkább kis teljesítményre van kialakítva, de a tiedtől elviekben nem sokban tér el, így nálad is működhetne a módszer. Ja és akkor nem kéne éjjel felkelned, kitartana reggelig! :)

Előzmény: zsebacsi88 (9556)