zsebacsi88 Creative Commons License 2014.11.13 0 0 9556

szep jo reggelt!

 

Van valami perverz elvezet abban, amikor hajnalban felkelsz, rajossz, hogy 1 oraja kiurult a tartaly, lemesz a kazanhoz, ontesz egy zsakkal a tartalyba, ujrainditod az egeszet egy gombnyomassal, feltoltod a fejet anyaggal es a maradek parazsbol a levego felizzitja a tuzet, 10 perc mulva pedig ujra a névleges erteken szalad az égés tovabb :)))))))

se hamuzas, se tuzrakas, se koszolas, csak beontes es 1 gombnyomas

igertem par kepet, ezek meg menet kozben keszultek. Szoval igy nez ki az uj fej, latszik a valyu aljan a salakolo "dugattyu". Vegulis kis jaratas utan tegnap mar eges kozben is tudtam hasznalni, de begyujtas elott is egyszerusiti az eletet.

ahogy irtad is, en is gondolkodtam a kis csoveken, de pont nem talaltam itthon es az ismerosoknel sem ilyen kis atmerojut - pedig ez volt az eredeti otletem, igy maradtam ennel a megoldasnal.

a 40x40-es zartszelvenyt kifurtam felul sorban, a lyukak koze 4es laposvasbol vagtam terelo lemezeket ugy,hogy kb 6-8mm hezag legyen a lyukaknal, ezeket odahegesztettem, majd az egeszre tettem meg egy teljes laposvasat es azt is rahegesztettem. Alulrol kibovitettem 6os furoval a jaratokat, hogy biztosan meglegyen a kivant keresztmetszet, az egeszet legtomorre hegesztettem korben es a kulso laposvasra is furtam sorban lyukakat, de mar alulra. lehet, hogy ugy is jol jartam volna, ha ket egész laposvasat hegesztek rá és eleve csak befurok alulrol, de nincs preciz gepmuhelyem, kezzel meg félő volt, hogy félremegy a járat.

Talán ez volt a legidoigenyesebb részfolyamat.

a tegnapi nap ismet egy sikeres próbanap volt. Szotyi keverve léhával volt a tuzelo, 11:30 kor gyujtottam be as ahogy latszik, egeszen 21:30ig ment 250 fokon, ott probakepp felemeltem 270 fokra, amit tartott hajnal 3ig, amikor is kifogyott a tartaly. Ez kb 4 zsak szotyi 15 óra hosszra, azaz 1 zsak kb 3.5-4 ora hosszra elegendo.

4:30kor gyujtottam be ujra:)

a tegnapi nap folyaman gyakorlatilag annyi munkam volt vele, hogy kb 2 orankent raneztem es a léha összeragadt darabjait lesoportem a fej tetejerol. Ilyenkor megugrott a fustgaz egy rovid idore. Sajnos a léha ilyen :S

Ettol fuggetlenul a grafikon ugy gondolom magaert beszel. Ilyen hosszu folyamatos és egyenletes mukodest nem tudtam produkalni tavasszal, jol lehet, az anyagminoseg volt a fo ludas, mert folyton eldugult valami a szalas apritektol.

remelem a fej is birni fogja a strapat es nem eg el benne semmi idő elott!

Előzmény: Totya3 (9549)