SándorTiszteletes Creative Commons License 2014.11.12 0 0 106235

"És akkor mi van a C236-C255 közti állománnyal?"

Azzal az állománnyal az lehet a helyzet, hogy nem tér el jelentősen az alapfajtától, ezért nem említik sehol.

Csak hogy borzoljam még a kedélyeket, háromezer feletti a hazai klónok száma, ezeket mind külön vizsgálták. És ez "csak" idehaza, pl a Cseheknél ott a Velkopavlovicka ( a Magyar Kajszi cseh szelekciója), amiből szintén több száz klón van...

Napjainkra újrakezdték a szelekciót, pl a gönci termőtájban, ahol a Gönci Magyar Kajsziból további válogatást végeznek( Pl.: Gönci sárga).

"Ez egy kicsit áltudomány, nem érzed?"

Van olyan intézet kis hazánkban, ahol csak pénzöltés folyik, nem tudnak semmi érdemlegest felmutatni, illetve van erre pozitív ellenpélda is. De ha ez "áltudomány" lenne, akkor zárjuk be az összes kísérleti telepet, az összes nyugati nemesítőműhelyet, stb, mert felesleges a munkájuk, és termesszünk csak 1 fajtát. Azért ezt már így te is érezheted, hogy elég "erős" amit írtál.

Nézzünk egy példát, amiben lehet te vagy a jobb: Főzöl mondjuk egy adag veresszilvát, meg mondjuk egy üst besztercei muskotályt. Ebben a pillanatban betoppan hozzád egy hülye gyerek, aki azt mondja neked, hogy minek kellett ezt külön főzni, öntsed össze tüstént, hisz' szilva-szilva mindkettő.

Te meg erre azt mondod, hogy lóf"""t öntöd össze.

Na kinek van igaza? :)

Előzmény: szilvakukc (106223)