tamasimiklos Creative Commons License 2014.11.10 0 0 50057

Kedves Barátaink!

 

Új képek a - hamarosan szerkezetében is megújuló - Fortepanon! A Friss menüpont alatt 2400 új-régi fotót böngészhetnek és tölthetnek le szabadon.

 

A bővülő gyűjtemény fontosabb friss sorozatai:

Philipp Tibor és Hodosán Róza (egymástól független) fotói a rendszerváltás időszakából. Gárdos György fotóművész (?) a zuglói lomtalanításon talált képei. Mészáros Zoltán biológus kubai fekete-fehér képei és diái, 1973-ból. A negyvenes évek színes Budapestje Szőke Annamária gyűjteményéből. Lipovits Károly testnevelő tanár fantasztikus portréi a csornai általános iskola diákjairól. A Klauszer család üvegnegatívjai a századfordulóról és az első világháborús olasz frontról. Vajszada Károly festőművész egyedülálló sorozata a szanálás előtti Óbudáról. Teodoro Wolf-Ferrari velencei fotógyűjteménye az 1880-as évekből! Amit tudni akarsz a kádár korszak kockaházairól - Dunavecse épületei Jáki Lászlótól. És végül Kozelka Tivadar hagyatéka a Veszprém Megyei Levéltár gyűjteményéből, benne egy 70 felvételből álló dokumentációval a Péti Nitrogénművekről.

 

Sokfelől érkeztek hozzánk hagyatékok, gyűjtemények és kisebb sorozatok, “azzal a nyilvánvaló szándékkal”, hogy megosszuk a képeket. Egy-két nap, hét, hónap és a fotók elindulnak a publikációk, Facebook csoportok, és karácsonyi ajándékcsomagok felé. És ez így van jól.

 

Mint az első mondatban már jeleztük, pár napon belül megújul a honlap. Több új keresési lehetőséget is kitaláltunk, reméljük beválnak majd és segítenek Önöknek eligazodni az egyre kesze-kuszább múltban. És új képekkel is jelentkezünk hamarosan, köszönhetően a Fortepan fáradhatatlan önkénteseinek, akik estéiket fotók leírásával, kulcsszavazásával, vagy albumokkal és negatívokkal töltik. Övék a dicsőség!