,,Mivel van saját kajszisom, ezért első kézből kapod, a saját tapasztalatomat.
Hatalmas különbség van a fajták fagytűrése között. Ráadásul a virágzási idő, és fagytűrés között sincs összefüggés. Pl.: A Kioto középidőben virágzik, mégis az egyik legfagytűrőbb, míg a Ceglédi Bíbor késői virágzási idejű, mégis az egyik legfagyérzékenyebb. Egy utánad szóló már említette a szilva-törzsű kajszikat, nekem a 80% -a azon van, és valóban késlelteti a virágzást. Ráadásul a Magyar Kajszi klónok között is van különbség, a C 235-ön mindig nagyobb a fagykár, mint a Gönci-n, vagy a C256-on.
Azután ott vannak a modern alanyok( Weiwa, Wavit, St. Julien klónok), amik szinten kissé növelhetik a fagytűrést, a későbbi fakadásuk miatt.
Szóval nem is olyan egyszerű fajtát(kombinációt) választani."
Erre válaszoltad
EZT:
,,Hogy milyen alany, állítmány, meg tárgy, ebbe felesleges belemenni. Ha a gönczi annyira érzékeny lenne, már rég kipusztult volna. Nekem Bergeron, és gönczi van, ha az egyik elfagy a másik is, ha ez nem, az sem. Igaz azt nem tudom, hogy a szén melyik izotópja terem rajta, de a gönczi sokkal finomabb klón.:DD
És országos tapasztalattal állítom: Az a király, bárki bármit mond."
Nekem így jött át a humorod.