szta1982 Creative Commons License 2014.11.10 0 0 35199

Szia, sziasztok!

 

Tudom, egyesek hülyének fognak nézni, de....

 

 

Amit írtam az anyáról, természetesen a kormányagyban lévőt értették ki belőle, ami cserélhető. Az AV házba behajtott közdarab, ami nálam rossz, Stihl-éknél nem létezik önálló alkatrészként.

 

Igaza volt a fórumtársnak, hogy AV házastól cserélik. Javasolta ez a stihl-es, hogy keressek jó esztergályost.

 És gariban természetesen nem cserélik, mert felhasználó hiba :)

 

 

 

Gondolkoztam mi legyen, és abban maradtam magammal, felhívom azt a szakkereskedést ahol vettem. Rendesek voltak vételkor is, hátha most is :)

 

Vigyem be, és majd megoldják. Persze telefonban nem értették a gondomat, (én kommunikációmmal is baj lehet :-) ).

 

Bevittem, mutatom mi a gond, "az baj". A közdarab be van sajtolva, öntve a házba. Mondja a szervízes :). Ki lehet hajtani. Végül kihajtottuk, ő sem ismerte ezt. Keresték ők is ezt a közdarabot a robbantott ábrán, de itt is kihozták, csak AV házzal együtt lehet cserélni. És nem nagyon garis :)

 

Nem erőltettem. Javaslat: esztergáltassak bele új közdarabot, kb. 2000-ért megcsinálják az esztergályosok.

 

Itt jön, amiért hülye lehetek: nincs esztergályos ismerősöm, és nem is tudok sehol sem. Autókázni ezügyben, akár kétszer elmenni az esztergályoshoz nem akarok (költség+idő). kisérletezgetni az esztergályossal nem akarok (költség+idő). Ki tudja, képesek-e megcsinálni. A stihles azt mondta, a hatlapos kiképzést a menetre (hogy belemenjen az imbuszkulcs) érdekes lehet megcsinálni.

 

Úgyhogy, inkább megvettem a 9800 forintos AV házat, amit kicseréltek ingyen. Csak anyagárban megoldódott a problem + 50 km autókázás.

 

A cserélt AV ház is jó, azzal akár tudok kisérletezni egy másik rögzitési megoldást keresve, mint ahogy már meg is tettem.

 

 

A közdarab nem acél, hanem talán aluminium. Puha anyag, el fog nyalódni ez is. Nagyon óvatosan használjátok, betartva a használati útmutatót.

 

Ha valaki csináltat ilyen alkatrészt, gondoljon rám is! Egy db-ra vevő lennék:)

 

A 410-ről meg azt mondta a stihles, egy volt benn náluk ezzel a gonddal, de ott kiszakadt a közdarab a müanyagól.

 

A régi FS stihleket többre tartják. Ez is jó lesz, csak óvatosabban kell használni. Át van tervezve, és nincs benne annyi tartalék.

 

Köszönöm a figyelmet!

 

Üdv.: szta1982

 

Előzmény: Kapa bácsi (35193)