rrroka Creative Commons License 2014.11.10 0 0 168099

Hát ha mondjuk a túrázást sportnak tekintjük, akkor a nw még sportabb. Abban igazad van, hogy rekreációra is alkalmas, és egy alacsony intenzitású mozgásforma, de amikor egy kezdő futó küzd azért, hogy fél órát fusson, egy kezdő nordicos pedig simán megy egy órát hegyen-völgyön át, akkor azért érdemes elgondolkodni azon, hogy melyik a hasznosabb állóképesség, keringés, izületek, izmok, kalóriaégetés szempontjából.
Én nordichoz itthon még csak botot láttam, minden más felszerelést futócuccokból vagy túracuccokból vettünk meg, nyilván nem lehet nagy különbség egy nw alsó és egy nem nw alsógyata között. :D

Én azt hittem a karbon bot erős, mint Rozsomák adamantium csontváza, hogy lehet azt eltörni?

 

Nekem az a hozzáállás nem tetszik, amit már máshol is tapasztaltam, hogy lekezelik a nordicosokat ahelyett, hogy támogatnák őket. Elküldik a futópályáról, kinevetik, leháziasszonyozzák őket, az ilyen magatartást egy lépés választja el attól, hogy valaki kiröhögje a kezdő futókat, pedig mindenki volt kezdő, senki sem 5 perces tempóban tolt maratonnal kezdte.

Ez az egész lenézős, menőzős, egymással rohadékul viselkedős hozzáállás a sporton kívül a civil életben is feldühít, ezért mindig erősebben reagálok rá.

Előzmény: Butch Cassidy (168098)