erdeimanofej Creative Commons License 2014.11.05 0 0 2924

Tényleg úgy gondolod, hogy a Jóisten úgy ráengedi az antikrisztust a világra, hogy senki nincs rá felkészülve. Igaz ti a hátországban éltek.

 

Én tényleg úgy gondolom, hogy mindenki felkészült rá, aki olvassa és igyekszik érteni is az Írást, valamint megmaradni Jézus beszédeiben.

Tényleg úgy gondolom, hogy Jézus mindenkire érvényes parancsa nem a harc a Sátán ellen, hanem az evangélium, az Ő tanításainak megélése, követése és hirdetése.

 

Jézus legyőzte a Gonoszt, az kivettetett, nincs többé Isten örökkévalóságában. Itt garázdálkodik a világban. Immáron illegálisan, engedély nélkül.

Közöttünk.

Párbajra hív.

De mit mondott Jézus? Azt, hogy ne szálljunk szembe vele, hanem jóval győzzük le.

Az egyház története azt bizonyítja, hogy amikor elszaporodtak a küldetéstudatos, a mindenáron a Sátánnal vívni akaró "próféták", olyankor mindig háttérbe szorult legalább az egyik a Jézus által két legnagyobb parancsnak nevezett közül: a felebarátaink iránti szeretet parancsa. Égtek a máglyák, folyt a vér. 

 

Jézus az Élet törvényét hirdette nekünk.

A Sátán elleni harc éllovasai mindig a háború törvénye szerint működnek. Mindenütt ellenséget szimatolnak, mindenkiben eretneket, az Antikrisztust vagy annak előfutárát látják, aki nekik ellentmond. Miért? Mert Jézus figyelmeztetése ellenére elfogadták a Sátán kihívását, felvették a kesztyűt, és ezzel bent is vannak az ő utcájában. És az nem a keskeny út. Hanem önhittség, avantgardizmus, elittudat.

Ne haragudj, de erről tanúskodik a sommás kiszólásod is: Igaz ti a hátországban éltek.

 

Tévedésben élsz, PALAS, senki sem él a hátországban. Minden egyes ember maga a front ebben a háborúban, amit a Sátán folytat a Teremtés ellen. Te senkit nem tudsz megóvni, megmenteni a Gonosztól. Erre egyedül a mi Urunk, Jézus Krisztus volt képes, és Ő képes rá ma is. Senki más!

Figyelni kell Rá, hogy Ő mit vár tőlünk!

Vegye fel ki-ki a maga keresztjét és kövessen! Tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd vagyok és alázatos szívű. Ahol nem fogadnak, onnan menjetek tovább, és még a port is verjétek le a lábatokról. Aki a legnagyobb akar lenni közöttetek, az legyen szolgája a többinek. Arról fognak megismerni titeket, hogy az én tanítványaim vagytok, hogy szeretni fogjátok egymást.

 

De sehol nem találsz Tőle harcra, elitkommandók alakítására buzdítást. A harc sem naggyá, sem szabaddá nem tesz.

De: Ha megmaradtok az én beszédeimben..., megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz titeket!

 

Nem gondolom, hogy bármiről is meg tudlak győzni.

De megírtam ezt, csak azért, hogy legyen itt a másik hang is.

Előzmény: PALAS (2922)