Keeperv85 Creative Commons License 2014.11.04 0 0 5926

Sziasztok!

 

Lenne pár kérdésem, hátha valaki pontosabban tudja a választ, mint amit én csak sejthetek.

 

Mikor szűnt meg és mikor szedték fel a (Pécs) Üszögi rendező - Pécs Szabolcs szakaszt? Annyit tudok, hogy 72-ben már épült a helyére egy parkoló az üzemnek, ez még mai napig is megvan amúgy. Ezen felül még most is látni a vasút telepen belüli maradékát itt-ott, ahol bent maradt a betonaljzat és a 64-e mellett megvannak a híd oldalsó pillérei,ami áthaladt. Feltételezem a megszűnést az erőmű megszűnésével kéne összekötnöm, mivel ezzel ha ideiglenesen is, de a felsővezetékelés gyakorlatilag üzemképtelen lett.

 

Ez a másik dolog, amivel kapcsolatban viszont ellentmondások vannak. Van ki azt mondta, hogy soha sem indították újra. Ehhez képest nem csak én, hanem egyik barátom is jól emlékszik, hogy a remiz körül jártak a mozdonyok, márpedig azok nem menetek vezeték nélkül. Így nem tudom behatárolni mikor áramtalanították végleg őket.

 

Nemrég láttam egy megosztott képet a Facebook-on, ami az egyik 89-es menetrend kivonata volt, Heténybánya és az újhegyi szénpályaudvar között. Ezt a szakaszt lehet tudni mikor használták utoljára? Mikor vették ki pl. a váltót Újhegyen? A heténybányai kiág. tovább megmaradt? Szállítottak nyilván máshová is, azért kérdem.