Törölt nick Creative Commons License 2014.11.03 0 0 345598

Sziasztok. 

 

Egy szokatlan fékproblémával kapcsolatban kérném ki a véleményeteket. Olvaslak Titeket minden nap, és az a meglátásom hogy sok ügyes ember megfordul errefele. Bocs, hogy nem Mercedesről hanem egy A6-os Audiról van szó, de már több szerelő megjárta után is tanácstalan vagyok, és ők is. 

Több éve megvan az autó, soha nem volt gond a fékkel. Aztán egyszer minden előjel nélkül amikor fékezni akartam volna, beesett a fékpedál és elment alóla a fék. Leellenőriztem hogy maximumon volt a fékfolyadék, autómentővel átvittem a szerelőmhöz. Úgy tettük fel az autómentőre, hogy 10 km/h-ról alig lehetett megállni vele. Mire odaértünk és leálltam az autómentőről, már jobb lett a fék és fogott. 2 napot állt az udvarán, aztán hívott hogy most ment vele 6 km-t, vészfékezést is csinált de ennek a féknek semmi baja nincs. ABS is működött. Fékfolyadék a műszer szerint jó volt, de aztán lecseréltük. Azt mondta kizárásos alapon a főfékhenger szarakodhatott, vettem bele egy újat.

Ugyan azokon az útszakaszokon használom, kb 2000 km múlva egyszer csak megint ugyan így felpuhult a fékpedál menet közben és elment a fék. Leállítottam, hagytam kb 2 percig állni. Mentem vele egy kört és úgy tűnt hogy megjavult a fék. Nem voltam messze otthonról, elindultam visszafele lassan, de 2-3 km megtétele után újra elment teljesen. Ez 1 hónapja volt. Itthon állt 2 napot, azóta megint teljesen jó, kicsivel több mint 500 km-t mentem el vele és semmi baja nincs. 

Ha ez a saját autótok lenne, hol keresnétek a hibát? Mert ez nagyon idegesítő. 

A segítő szándékú hozzászólásokat köszönöm!