naivkezdo Creative Commons License 2014.11.03 0 0 106017

picit fura a másik topic, azért kérdeztem ott, amit.

Egy véleménnyel több, max beteszed az átlagba:

igazából, mint mindent, nem lehet távolból megállapítani, és mindenki mást javasol:) Ezt a mennyiségre, sorrendre írom, illetve, hogy minden fejtésnél kell-e.

Nekem van profi borász segítségem, ő pl kifejezetten azt javasolta, hogy fejtés előtt kénezzem, és rá 1 hétre fejtsek. A kén is tisztít, ülepít.

Törzsoldatot használsz vagy port nem mindegy, én most port, és így tettem vörösborhoz 15 grammot, fehérhez 20-at, mert azzal már picit elvoltam késve, de ez is függ a bor állapotától.

Visszatérve a minden fejtésre kén, én úgy emlékszem igen, csak óvatos mennyiséggel, persze ezt igazából profin mérni kellene, hogy mennyi a kötött-szabad ebből, meg kóstolni is kell nyilván rutinnal, de megkérdezem ezt még egyszer, úgy is érint engem is majd, és írok még 1-2 napon belül.

 

 

Előzmény: forgione1 (106003)