"Akkor erről beszéljünk már! Pálinka, meg torma helyettesítők? Vagy hogy is van ez? "
Úgy vélem, hogy Te jobban tudod, mint én, hogy a gyenge alkoholfokú cefréket savazni kell, mert könnyen megromolhat (én nem savazok). Na, ez van a borral is, ha gyenge az alkoholfok könnyen megromlik. Ez ellen kénezéssel is védekeznek.
Én meg azzal védekezek, hogy nincs gyenge alkoholfokú borom. Még a jó szőlő után is teszek még alkoholt bele (ez lehet akár szilva pálinka is). Tulajdonképpen az alkohol tárol. Igen ám, de a borászoknak sok gyenge bor kell.:-)))
A torma, a félbe levő hordókban sokat tud segíteni. A bor feletti levegőréteget "sterilizálja", na de csak a jó bor esetében. A gyenge borok tormával együtt is virágosodnak, pimpósodnak...
Azt pedig garantálom, hogy a pálinkát 2 hét érlelés után nem érzed meg, de a ként igen.
Jó nedűt!!!!