ABDEL Creative Commons License 2014.11.02 0 0 59979

Sziasztok,

 

Jelenleg építkezünk és hamarosan kész a tetőnk. Utána kezdődnek a belső munkálatok. Azt még nem tudom pontosan, hogy először a válaszfalakat és a gipszkarton álmennyezetet készítjük el, de a gipszkarton álmennyezetben ki kell állni majd a vezetékekkel, mert lesznek spot és függesztet lámpáink. Illetve a spotokhoz átalakítók is kellenek ha jól tudom.

 

A munkaszervezés szempontjából mikor érdemes hívni a villanyszerelő szakembert?

 

- A gipszkarton álmennyezet a tetőszerkezetem alsó gerendáira lesz függesztve és több, mint 30 centi hőszigetlés, illetve párazáró fólia kell hogy fölé kerüljön.

- A fűtésünk padló és falfűtés kombinációja lesz, illetve gondolkodunk még központi porszívón.

- A szerelőbetonra még kerül majd gv45 bitumenes vízszigetelés, 8 centi eps lépésálló szigetelés,hőtükrüs fólia, padlófűtés rendszerlemez (gomba alakú profilokkal, tehát nem vashálóra rögzítjük), 7cm aljzatbeton..

- A válaszfalak és főfalak PT téglából vannak.

 

 

Úgy szeretném a munkát szervezni, hogy a gépészet és villany vezetékezése a legkevésbé zavarják egymást, a különböző szakemberek munkája összehangolt legyen. Ti hogyan szerveznétek? Milyen rétegrendeket és anyagokat javasoltok?

 

Az alap villanyzerelésen kívül szeretnék riasztót, kültéri világítást, a telken lévő villanyóra szekrénytől be kéne hozni a vezetékeket a házba / kapcsolószekrénybe. Tehát kompletten az egészet.

 

Köszi!