Kedves Szilvakukac!
Van annyi eszem, hogy ne sértődjek meg egy ilyen válaszon! Ha elolvasod a kérdésemet, nem arról szól, hogy megerősítő válaszokat keresek a szellőztetésre! Mivel mint írtam jelenleg is ezt csinálom! A kérdésem még mindíg az alábbi: Valakinek van tapasztalata az anion cserélő gyantával? Hol lehet kapni? Hogyan kell használni?
Ha erre nem tudsz válaszolni akkor inkább ne küldjél üzeneteket a számomra, amivel próbálsz kioktatni. Egyébként Ystent se b*sztam le, csak megírtam a véleményem.
Borász létemre nincs szükségem egy olyan ember "jó tanácsaira" aki még azt se tudja a szőlő cefrét miért kell lekénezni, illetve a hordót amiben erjesztem a cefrémet miért tisztítottam kéndioxiddal. Sajnos a főzés előtt nem mértem meg a kierjedt szőlő/bor szabad kénessav tartalmát így a lepárláskor átment a pálinkába. Nem erőlködök az anion cseréléssel, de továbbra is keresek olyan intelligens embereket akik már kipróbálták és használják is az anion cserélő gyantát és hajlandóak megosztani velem a tapasztalataikat.
.....a ként csak szellőztetéssel tudod kiszedni? Kérdezzek még, vagy felesleges?....
Egyébként a ként nem csak szellőztetéssel lehet kiszedni, ennyit te is tudhatnál !!!
Ha van valami kérdésed ami szakmai jellegű és tudom rá a választ akkor tedd fel, szívesen válaszolok rá. Szerintem ez a fórum azért jött létre, hogy segítsük egymást hasznos tanácsokkal és ha valaki kérdéseket tesz fel akkor arra a leg megfelelőbb szakember próbáljon meg választ adni.