Fejlesztomernok Creative Commons License 2014.11.02 0 1 1094

 

Kedves Bajbajutottak!

 

Saját gyógyulásom történetét írom le. Okokat nem tudom mért, de sajnos egyszer azt tapasztaltam, hogy a fitymát nem tudom hátrahúzni ... fáj ...repedezik a bőr. Az ember pánikba esik ..... majd elmúlik gondolja, de nem ez történt :(. A helyzet csak súlyosbodott :(.

 

Fejlesztőmérnök révén az összes létező egészségügyi háttéranyagot átnéztem, de nem volt túl rózsás a helyzet, de nem tudtam elfogadni, azt, hogy csak úgy lenyisszantják azt ami mindig is részem volt. Átnéztem az amerikai oldalakat is és bizony láttam amit nálunk a legtöbb orvosi hirdetés a témában elhallgat, hogy a felnőttkori fityma eltávolításnál a betegek 30-40% nem igazán tudja megszokni a fityma hiányát, illetve jelentős része - a plasztikai sebészek örömére -  komoly összegekért visszaállító műtétre is ráveszi magát (sajnos nálunk a legtöbb embernek nincs erre pénze). 

Ezért elgondolkoztam azon is, hogy mennyire gondolják végig az orvosok az alternatív módszereket és betegek igényeit, és azt tapasztaltam mereven ragaszkodik a legtöbb orvos  a régi jól bevált nyisszatsuk le elvhez.

Előre leszögezem, hogy az én általam leírt módszer sem jó mindenkinek (nem csodaszer), mert kell hozzá bátorság, önfegyelem, fájdalomtűrés és adottságok (antómiai és szervezet működésbeli sajátosságok) és nem lehetsz cukorbeteg. 

Fél évig "kísérleztem" - ezt a részét sem javaslom senkinek :). 

 

A tapasztalások a következőt mutatták a fitymabőr rendkívül gyorsan gyógyul (hegesedik)- részben ez adja a fitymaszűkület kialakulásának okát is - nálam 1-2 nap alatt a felrepedt bőr vékonyabban, de visszaépült bepanthen plus (fertőtlenítő és hegesedés elősegítő krém) alkalmazása mellett.

Felmerült a kérdés bennem is, ha egy folyamat működik a szűkület kialakulásánál, akkor reverzibilis (visszafordítható) folyamatként is működik-e? és a válasz egyértelműen az, hogy igen, de kitartás kell hozzá :).  

A módszer egyből eszembe jutott, hogyan lehetne ezt megoldani, de a gyakorlati megvalósítását kicsit komplikáltabb volt és ki kellet tapasztalni.

 

1. A módszer lényege a következő: fokozatosan visszatágítjuk a szűkületet. (Egyszerűnek tűnik, de nem egyszerű, fél évig tartott amíg rájöttem minden részletre.)

Az ötletet hozzá a (gyógy)tampon adta, és az, hogy ha a fityma szűkületi részébe felhelyezünk egy tágító anyagot, akkor azzal méretfokozatosan visszatudjuk tágítani a szűkületet.

 

Probléma:

A fertőtlenítő, hegesítő krém használata mellett folyamatosan kicsúszott a helyéről a tágító :).

 

2. A megoldás következő részét a tágító anyagának, formájának, anatómiai kialakításnak és használati módjának kitalálása adta.

 

Problémák:

Tágító ki- és behelyezése vizelésnél és reggeli merevedésnél (könnyen csússzon ki tubuskinyomó mozdulattal), illetve a fájdalom minimalizálása (krém alkalmazásával), és felhelyezést követő stabil helyzetben tartása (alkalmazott krém mennyiségének optimalizálásával).

 

Az ideális forma és anyag kitalálása volt a legnehezebb, végül is a zömök trapéz keresztmetszetű henger forma vált be a legjobban, anyagnak a félkemény szivacsszerű anyag, melynek felülete apró lyukacsos (ennek is megvan fizikai oka, hogy mért ez a legjobb, de ezt majd máskor). A tágítást 2-3 mm-es lépésközökkel, fertőtlenítő,hegesítő és csúszás elősegítő krém alkalmazása mellett tudtam optimalizálni. A használata a tamponhoz hasonló felhelyezési techinikával történt (de nem kell mélyre benyomni, látszódjon a teteje :), és szélesebb rész kifele). A formák kialakítása manuálisan otthon található eszközökkel végeztem.

 

3. A 2. pontban leírtakat követően a gyógyulási technikai optimalizálásának kitalálása jelentette a problémát (dolgozni is tudjon mellette az ember).

 

Probléma:

A tágító anyag nadrág viselése mellett dörzsölte a belülről az egyébként is érzékeny gyógyulásba lévő bőrfelületet.

 

A tapasztalataim azt mutatják, hogy igazán gyors gyógyulást, csak akkor lehet elérni, ha otthon van az ember (pl.: hétvégén) és 2-3 nap alatt léptet csak egy-egy méretfokozatot egésznapos altesti pucérság mellett:) ( hagy himbálózódjon szabadon, dörzsölődés mentesen:)).

 

 

A hétvégén kitágított bőrfelület már begyógyul és a heges bőrfelület is eltűnik. Hétköznap egy finomabb felületű puhább szivacsszerű félkemény mérettartó tágító került felhelyezésre, mely minimalizálta a dörzsölődését. Hétvégére a vékony bőr megvastagodott, krémezés miatt kellően puha bőrfelület tovább volt tágítható. (Ez nem fájdalom mentes, de a krémezés sokat enyhít rajta.)

A tágítási folyamatot addig ismételjük, míg merve állapotban a hímvesszőn a fitymát akadásmentesen hátra nem tudjuk húzni.

 

Fél év kísérletezést követően, 6-7 hét alatt a 6 mm-es szűkületet, 30mm-esre sikerült feltágítanom a fent leírt módszerrel, azóta problémamentes a használata :), igaz sokkal jobban odafigyelek azóta rá :).  

 

Remélem tudtam segíteni sorstársaimon, ismételten jelezem nem mindenki tudja ezt a módszert alkalmazni, és csak szűkületnél alkalmazható, és nem fájdalommentes maga módszer!