Tompi1977 Creative Commons License 2014.11.01 0 0 17746

Szia arondenk!

 

A gyöngyfutárról amikor rendeltünk, kaptunk ajándékba valami fém dörzsi cuccot. Olyasmi mint a fém mosogató. Én csak ismerkedek a drótékszerek készítésével egyenlőre, de nagyon tetszik a vörösréz antikolva. Sokmindent elolvastam erről, de még csak elméletben "próbálkoztam". :)

A réz, ha nem bevonatos amivel dolgozol, idővel szineződik. Oxidálódik, emiatt fog. Ilyen dörzsis szivaccsal időnként finoman megtisztítva ez kiküszöbölhető. Egyébként az ezüst is ilyen, bár bőrtípus függő, hogy mennyire feketedik. Ha antikolsz pasztával vagy főttojással akkor a kén miatt feketedik be, ezzel a dörzsivel lehet tisztítani, igazán széppé varázsolni, antik ékszer látszatát kelteni. Ittt a fórumon is és egyéb oldalakon is többféle módszert leírnak antikolásra, tisztításra...Szép a gyűrű, gratula! :)

 

Takkara!

Van forrasztós tapasztalatom, elektronikai cégnél dolgozom. Bár nem kimondottan vezetékek-drótok forrasztásával, de többféle módszer létezik. Az, hogy kicsi e a forrasztó alkalmatosság, attól függ mit és mekkorát forrasztassz. A hőelvonás a nagyobb és vastagabb felületeknél nagyobb mint a hajszálvékony drótoknál. Akkor nagyobb hőre, nagyobb teljesítményű forrasztó berendezésre van szükség. De függ attól, hogy tisztítod e vegyszerezed a forrasztandó felületet, használsz e folyasztószert stb stb. Ha drótékszert szeretnél forrasztani, akkor az nagy szakértelmet igényel, mert vagy anyagával dolgozod össze a 2 felületet, vagy ónozod és ezüstöztetni kell utána, különben nem lesz túl esztétikus. Nekem pont ez tetszik a drótékszerekben, hogy tekergetéssel kiküszöbölhető a forrasztás. 

 

Bocsi, elmaradtam a mutatnivalókkal, de kb december közepéig tele vagyok munkával, addig nem tudok időt szakítani. A téliszünetben jelentkezem a házikészítésű táblával és a tekervényekkel. 

Előzmény: arondenk (17745)