Zoltán Mátics Creative Commons License 2014.11.01 0 0 1122

Tiszteletem!
A google-n keresve akadtam erre a fórumra, és regisztráltam. Mondanám is hogy kerültem kapcsolatba a fórum témájával. Szóval elhatároztam hogy veszek egy robogót. Idén újrakezdtem a horgászatot, a lakóhelyemtől 4-20km távolságba járok, legtöbbször autóval. Így szezon végén számolgattam, a horgászni járás elég sokba került, a Suzuki Ignis nem kis étvágyú rövidtávon. Szóval felmerült az igény valami kisfogyasztású, olcsón fenntartható szezonális járműre. Nagymotor jogsim van, de erre a célra hamar kizártam, felesleges lenne. Robogókat néztem meg, itt helyben a kisvárosunkban Linea típust forgalmazzák, a Dragon tetszett is volna, aztán rákerestem fórumokon, nagyon lehúzták, hogy sok a gond vele, hamar tönkremegy. Még olcsók közül a Motowell-t javasolták, állítólag magyar tervezés. Eddig jutottam, amikor tegnap kimentem horgászni, és szóba elegyedtem egy horgásztárssal, elmondtam a dilemmámat. Mondta, hogy van neki egy robbanómotoros kerékpárja évek óta, elégedett vele, szintén horgászásra vette. Mondta, hogy van egy új típus, amin kijavították a régebbi hiányosságait, és ő csak ajánlani tudja. Hazafele megálltam a kerékpáros boltnál, ahol forgalmazzák. Volt egy összerakott, el is indították, nagyon tetszett. A BFB-01 4T típusról lenne szó, amin nincs hátul teleszkóp Az eladó készséges volt, de azért vannak aggályaim, azért regisztráltam, szeretnék a tulajdonosoktól érdeklődni. Persze sokat olvastam a fórumon, de van ami nem tiszta.

Sajnos elég testes vagyok, a közel 2m-hez 133kg. Az eladó szerint nyugodtan vegyem meg, elbír. A leírás 100kg terhelhetőségről beszél. Ez az egyik ami nyugtalanít. A hátsó teleszkóp hiánya miatti tapasztalatokról olvastam visszább, aggaszt egy kissé, de nem száguldozni akarok. Ami még elbizonytalanított, az az első lámpa. Elég fényt ad, hogy éjszaka elhagyott utakon hazamenjen az ember?
Ami miatt tetszik a gép: Elől kosár, hátul és kétoldalt ki és lehajtható csomagtartó..Felcsillant a szemem, horgászáshoz találták ki, egy-két gumipók, és a horgásszéktől kezdve minden fölfér rá, szóval jobban pakolható mint egy robogó. Viszont a robogó masszívabb, kényelmesebb... Dilemma :)
Úgy gondoltam, hogy itt vannak akik a kinézett kerékpárt használják, és használnak-használtak robogót is, tehát van összehasonlítási alapjuk. Esetleg olyan fórumtárs is akad, aki szintén..khm..szóval nem anorexiás, és van tapasztalata. Szóval mi a véleményetek, max. 25km-es éjszakába nyúló horgásztúrára, sík úton, részben mellékutakon, felcuccolva kb 150kg terheléshez, megfelel ez a kerékpár, vagy robogóba gondolkodjak..?
És ha jól olvasom, a 35-40km/h sebességet kényelmesen tudja ugye? Ez nekem elég is lenne, kinőttem a száguldós korszakomat, 45 éves vagyok.. :)
Köszönöm ha segítetek, nem akarok úgy járni, mint páran, hogy 100km alatti futásteljesítménnyel árulnak ilyen gépeket az apróhirdetési oldalakon.