Isti/84 Creative Commons License 2014.11.01 0 0 105960

Sziasztok!

 

Most erjed a golden cefrém. Ágdarálót kapott meg uvaferm228 élesztőből készítettem startert. Gondoltam egy próbát megér és ha nem lesz jó a sütőélesztő még mindig ott van :D 5 óra alatt beindította kb 20fokon. Most visszavettem a hőmérsékletet 15re. Kapott pektinbontót meg savazás 3,1-re. Kezdéskor valamivel 10 felett volt a brix. Nem valami sok. Agyaltam a cukron de végül inkább csak a kávémba tettem. 3 nap után ma a brix 6 körül volt. Az lenne a kérdésem, hogy almánál kb mennyire esik le a brix? Elméletileg alacsonyabb kellene, hogy legyen mint más gyümölcsöknél. 6. és 9. napon még mérek egyet aztán meglássuk. Idén bérfőzettem barackot meg meggyet egylépcsősön mert nyílt egy főző a közelbe de szerintem még nem nagyon vágják a dolgot de persze a cefrével is lehetett gond mert kezdő vagyok. Szóval ezt most én fogom főzni így legalább nem lehet másra kenni :D