meszeske Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74840

Sziasztok !

 

Szeretném a véleményeteket kérni a következő problémával kapcsolatban.

Most készült el a fűtés rendszerünk amelyben egy westen pulsar 24 fali turbós kazán szogáltatja a melegvizet és a fűtést.

Az új fűtést és melegvíz ellátást  kb 1 hónapja használjuk de  minden probléma nélkül . De mivel a szobatermosztát nem volt a kazánba kötve így manuálisan kapcsolgattam a fűtést ki-be.

A garancia és termosztát bekötés miatt 4-napja szóltam a hivatalos márkaképviselet szerelőjének hogy jöjjön ki és végezze el a hivatalos beüzemelést és a termosztátot amelyet már bevezetékeltem kösse be.

 

A szerelő mitán kijött átnézte a kazánt és mivel vadiúj berendezésről van szó sok mindent nem kellett csinálnia. Annyit kért hogy nyissam meg a melegvizet és addig ő állít /finomhangol / rajta a műszerével.

A vizet kb. 3-4 perceg engedtem majd mondta hogy készen vagyunk . Bekötötte a szobatermosztátot amit ki is próbáltunk . Majd a munka végeztével a szükséges garancia levél kitöltése után rövid beszélgetés és fizetés után boldogan summáztam hogy megtettem mindent annak érdekében hogy biztonságosan és megfelelően működjön minden .

A gond ezek után jelentkezett mert este nem tudtunk fürdeni ugyan is nem volt melegvíz. Először azt hittem azért mert megy a fűtés / bár prioritást akkor is a melegvíz ellátásnak kellen kapnia / de akkor sem volt melegvíz ha a termosztát kikapcsolta a fűtési kört.

Kipróbáltam hogy kikapcsolom manuálisan a fűtést . Melegvíz így már volt de sokkal később / nagyobb mennyiségű víz kiengedése után / mint eddig és nem volt forró csak meleg.

Szóval vaéami nem stimmel. Felhívtam a szerelőt aki közölte kicsit kioktató stílusban hogy mire számítottam hiszen ezek a kazánok nem tudnak egyszerre két dolgot . A fűtési kör és melegvíz egyszerre nem fog soha menni. Mire én mondtam hogy ezt én is tudom , de eddig volt forró vizem ha kikpcsoltam a fűtést most meg nincs . És szerintem az sem normális hogyha csak a fűtés ikonja világít a kazán kijelzőjén és effektíve nem megy a fűtés mert a termosztát már kikapcsolta akkor sincs melegvíz. Mire ő közölte hogy ezt ő sem érti de állítsam magasabbra a mekegvíz hőfokát . Ha így sem jó akkor majd hívjam valamikor jövőhéten kijön.

Természetesen hiába vettem fel 52 C-ról 60 C ra a víz maximális hőmérségletét akkor sem történt semmi.

 

Szóval nagyon bosszús vagyok !!!

Van egy vadiúj fűtési rendszerem amire kiadtam egy szakajtó pénzt /minden hivatalos dolgot -gázterv -próbaüzem , -garanciális beüzemelést kifizettem /és  se mosogatni se fürdeni nem tudunk.

Ráadásul felháborító hogy egy kb. 20 perces munkáért  ami gyakorlatilag semmi sem volt hiszen vadiúj kazánról beszélünk kifizettem közel 20 ezer forintot. Jó van egy év garanciám de szerintem egy évig semmi baja nem lesz utána meg mehetek a sunyiba és fizethetek ha szétmegy valami benne.

 

 

Mi lehet a baj? Mit csinált ez a jó ember a beállításkor ?

Azt értem hogy egyszerre nem tudja kiszolgálni mind két kört a kazán , de azt nem értem miért nincs meleg /forró / víz he nem megy a fűtés csak a téli üzemmódban van a kazán. Azt is megértem hogy pár másodpercet várni kell a melegvízre /eddig is így volt / de hogy percekig engedjük a vizet és akkor is csak langyos a víz azt nem tudom elfogadni.

A szervízelés előtt olyan forró volt a víz hogy alig állta a kezem most meg simán arcot lehet vele mosni. 

Ha legközelebb kijön a szerelő akkor megint kiszállási költséget kér és lehet hogy még szervízköltséget is és nagylelkűen visszaállítja majd a VADIÚJ kazánomat úgy ahogy addig volt még hozzá nem nyúlt ?!

Várom véleményeteket !

Köszi