MDani8 Creative Commons License 2014.10.30 0 0 36551

Az oldalamon megnézheted a nemrég felrakott képemet a nyúlketrecemről, valamint ha megnézel egy videót, belülről is megtekintheted a fiókokat.

Tanácsot a méretekkel kapcsolatban csak úgy tudok adni, ha leirod, hogy milyen fajtának lesz. A mi ketreceink eredetileg német óriásoknak lettek készitve, mert azzal kezdtük a tenyésztést, utána átmentünk közép és kis testü nyúlfajtákra, nekik olyan mintha kastélyba lennének, mert jó nagy. Ha kistestü nyulaid vannak akkor én a 8 fiókosat ajánlanám. Ha óriásaid vannak akkor mindenkép 6 fiókos, és akkor lemérem neked a ketreceket, ha akarod.

Nekünk van külön egy 6 fiókos ketrec állandó tartózkodásra(bak + anyák), illetve egy 6 fiókos 5 fialó (telejsen zárt és jó széles) fiók és +1 nagy rácsos fiók. Igazából szükség lenne nekünk is még egy ketrecre, mert a leválasztott kicsiknek nincs megfelelő fiók kialakitva a hizlalásra.  Külön van ellető ládánk, amit berakunk és kiveszünk. Szerintem ez praktikusabb, mert kitudjuk venni a kicsiket megnézni és ha szét van rágva vagy véres vagy valami, akkor ki lehet cserélni.

A kicsikhez én nem ajánlanák se rácsot, se alul lyukas ketrecet. Személyes tapasztalataim szerint a fialós ketrecek úgy jók, ha telejsen zártak. Ezt azért mondom, mert amig alulról nyilt volt a fialós ketrecünk addig volt olyan, hogy patkányok másztak be és megharpták az anyát vagy vittek a kicsikből. Még a rácsot is átrágták nálunk. Erre megcsináltuk vastag tölgyfával a ketreceket és azóta semmi patkány támadás. Nekünk a szomszédban disznófarm van, és onnan szöknek ide, sajna. 

Nekünk mindegyik ketrec fából van (az egyik fenyőböl, a másik tölgyből). Mind a kettőnek van előnye és hátránya is: a fenyőt megtudják rágni a nyuszók, a tölgy pedig nálunk nagyon hamar kiszáradt és hát elmozdult itt-ott a helyéről (pedig jól be volt szögelve). 

Mindenkép nézd meg, hogy milyen fajtának és mire akarod használni. Jó munkát! 

Remélem segitettem, az oldalam: meskonyulasz.hupont.hu
:)

Előzmény: Ronaldo77 (36549)