ewyccee Creative Commons License 2014.10.29 0 0 113847

Egy kis nosztalgia 45-50 év távlatából:
1. Ez a 65 évi oklevél azért érdekes, hogy abban az évben minden oklevelet a szövetség elnökének és a titkárának kellett aláírni, logikus, nem? Külön felhívom a figyelmet a bélyegzőre. Az elvtársak ötletesek voltak már akkor is...
2. A most 85 éves szomszédom bizonyítéka arról, hogy valamikor Ő is volt valaki...
3. Elek Pétert nem kell bemutatnom, a youtubon 4-5 nagy nézettségű videó látható róla, sajnos 78 évesen Ő is befejezte a versenyzést, galambjai eladók! 1965-ben Észak II. kerületben Bajnok volt!
4. Szintén egy oklevél amit a szövetség vezetői írták alá!
5. Nagy Gy Péterről egy kicsit hosszabban. Hozzá került az az Anker galamb ami Tiszafüredről elveszett. Anker a könyvében írta, hogy a 3 testvérből egy elveszett, a nevüket nem tudom, de remek galambok voltak! Nos az öreg hozzá tette a legjobb tojójához és pár év múlva kerületi bajnok lett, a 2, 12. 13. galambja Országos hosszútávú shampion első 5 galambja között volt! Ennyit jelentett akkoriban egy "fogott galamb", mert enyhén szólva elég egyszerű ember volt és fogalma sem volt, hogy mi van a kezében! Itt még csak V. volt, de a Bajnokságig emelkedett, szuper galambokkal! Boldog volt aki kapott egy tojást belőle!
6. A 13-as egy díja, volt a kezemben ő is meg a 2 is meg a 12-s is!
Szinte egyformák voltak, az egyik csapos volt közülük. Arra galambomra hasonlítottak, amit újra felteszek ide.