batagy Creative Commons License 2014.10.29 0 0 20801

A Flexifoam már megérkezett közben, nálam van (6 palack). Normál menetes pisztolyos formátum. Vettem hozzá a biztonság kedvéért tisztítót is egy egy pisztolyt, de a pisztolyra valószínű nem lesz szükség, mivel ilyen van az ablakosoknak is. A címkén áll: a hab hőmérsékletének +10 +30 fok közöttinek kell lennie, a felületnek +5 és +35 fok közöttinek. Kb rés 70%-át kell kitölteni. 2015 márciusig érvényes a flakon. Kissé kockázatos lesz annyiból, hogy az ablakosok még nem dolgoztak ilyennel ezelőtt, tehát nincs tapasztalat. Akitől a habot vettem, az sem adott még el belőle. Érdekes, hogy ennyire nem elterjedt. Remélem nem okozunk vele több gondot, mint hasznot.

 

 

"Bevallom őszintén: a Cosmofenről most hallok először. A Sziloplaszt termékcsaládot viszont ismerem, bár rég használtam már. Mit szeretnél róla tudni?  Mire használnád?"

Sokat nem tudok róla, egy másik fórumon ajánlotta egy ablakbeépítő. Egész pontosan így szólt a szövegkörnyezet, amit valakinek a beépítésre általánosságban javasolt:

 

"Pánttakarók, furattakarók és vízréstakarók kerüljenek fel. Ha lesz párkány az illesztéseknél Cosmofen -nel húzzák ki, ne szilóval. Üvegeken címkével jelölve van az oldal, azt elvileg nem lehet összekeverni, meg nem is mindig kell kivenni.

Kívül tömítsék ki rendesen a hézagokat, panelnál a víz hamar utat talál. Hirtelen ennyi."

 

Azóta annyit derítettem ki, a jelenlegi ablakos egyeztetett a mi beépítőnkkel, hogy ez valami műgyanta cucc. Az volt elsőre a véleményük, hogy a purhabra ezt nem érdemes rákenni, mert akkor a takaróléc nem fog úgy tapadni, elvesztheti a rugalmasságát. De az eredeti szövegíró lehet hogy nem erre gondolt, hanem hogy a párkánynál kell csak használni, vagy az illesztéseknél. Szóval nem tudok sokat.

 

"RAL beépítés lesz, vagy csak PUR habot használnak majd?"

RAL beépítés biztos nem lesz, mert azt sem tudom mi az. Ilyenről nem esett szó. Ez egy panel.

Előzmény: Petya79 (20800)