.ETNA. Creative Commons License 2014.10.29 0 0 4268

Kedves Andi, köszi, amúgy nagyon gyorsan gépelek (tíz ujjal vakon 3000 leütés/10 perc), nekem egy litánia max. 4 perc :-) Régebben, még az elején, jó pár évvel (kb. 8) ezelőtt azt csináltam, hogy ha valami eszembe jutott, ami nem volt annyira fontos, hogy felhívjam az orvosom, de mégis jó lett volna tudni rá a választ, akkor leírtam egy papírra (pl. így jött elő a fogászat stb. is) és a két találkozás közötti időben összegyűjtött kérdéseimet tartalmazó papírt szépen elvittem a kontrollra:-) Később kaptam könyvet az RA-ról az orvosomtól, nézelődtem a neten is és rátaláltam erre a fórumra. Sokat segített, hogy akkor, amikor minden egészséges embert éppen utáltam, a "sorstársakkal" nyugodtabban tudtam beszélgetni:-) Egyszóval mélységesen átérzem a helyzeted, hidd el, egyre jobb lesz! Ha nincs deformáció, nincsenek külső, látható jelek, ugyanúgy tudsz mindent csinálni (én pl. simán jártam edzőterembe, 3D vibris gép, OTO CHILI hasgép stb.), akkor hamar túljutsz ezen. A ritkább hajnak is csak Biovanne kell, vagy egy új frizu, esetleg új szín  és már nem is látszik, hogy kicsit "pihésebb" valahol:-)

 

Mivel hosszabb ideig Németországban voltunk, feladtuk a miskolci lakásunk is, nem volt itthon egészségbiztosításom sem, szóval nem is tudtam volna kérni 10 hetente 1000 euróért zsebből az infúziót+a hazautazás, még ha repülővel jöttem volna haza, akkor is, mire lebumlizok Miskolcra, na szóval....

 

Gondoltam kapóra jön, kipróbálom, amivel Evicke már évek óta "dögönyöz",  neki a Szendi az isten, a paleo pedig az egyetlen út, még azt is elhiszem, hogy tényleg remisszióban van (nem, azt azért nem, hogy meggyógyult!), de nálam ez max. próba szinten jöhetett be. Egy misét megért, fogytam is egy keveset, de nem lett a kedvencem, bár pl. cukkinis lecsót már régebben is csináltam, a kókuszos-csokis süti pedig még ízlett is :-) Azt, hogy mi marad meg belőle itthon, nem tudom, majd az áraktól is függ, 1 liter mandulatej 800 forint körül van, kint is hasonló, csak kint rövidebb idő alatt (jóval magasabb bér) kereste meg a rávalót a férjem (kint csak ő dolgozott) :-)

 

Németországban ráadásul baromi olcsó az olivaolaj, kókuszzsír, halak, friss gyümölcs stb., ami azt illeti, amúgy sem vagyok nagyon oda a hagyományos ételekért, pl. húsban inkább hal, na és persze mindig is saláta-függő voltam, no meg mindenféle zöldfőzelék, nyers karalábétól kezdve a hidegtálakon lévő petrezselyemig, a húslevesbe főtt zellerig mindent szeretek. A cukorról volt a legnehezebb lemondani:-)

 

Na, egy szó, mint száz, tavaly áprilistól ez ment ... aztán vagy két hónapja újra dagadni kezdett előbb a bal vállam, majd a térdem és a bokám .. ez utóbbi tökre kiborított, mert imádok sétálni. Nálam egy séta a Deáktól az Örsig (kb. 6 km ... gyerkőcék már két éve Budapesten laknak) meg se kottyant, kint is gyalog jártam a boltba (kb. 3-4 km) :-) Azóta megy a Trexan (2 szem/hét) és remélem a jövő hónaptól az infúzió... bár az újrakezdésnek vannak .. ill. lehetnek mellékhatásai. Hát majd meglátom mi lesz.

Itt tartok most:-)

Előzmény: nemandika (4266)