Schnitt Creative Commons License 2014.10.28 0 0 80102

Tisztába teszem ezt a csiszolás lakkozás gyalulás dolgot, mert nem szokványos az eset.

Eddig csak kisebb bútorokat, dobozokat csináltam fából, aminek a csiszolásánál jól elvoltam a kis habszivacs felületű csiszolótömbömmel, amire rá lehet feszíteni a vásznat. Kb úgy néz ki, mint a rezgőcsiszoló talpa.

Most, hogy egy beépített szekrény építésre adtam a fejem, kicsit megnőtt a csiszolandó felület, amit nem biztos, hogy az eddigi manuális módszerrel szeretnék végigsikálni.

Ennél a projektnél nem lesz a szokásos bútorgyártásoknál alkalmazott illesztés, a szekrényhátfal a megfelelően előkészített fal lesz, a függőleges lapok nem érnek egymáshoz, ahol illeszteni kellene, csak az alaplaphoz. Az ajtók készen vásároltak, a polcok meg lapszabászatból jönnek.

Az oldallapok, vagy elválasztók táblásított, gyalult fenyőből lesznek. Ennek számomra megfelelően sima a felülete, főleg így, hogy csak az éle látszik majd, a többi kizárólag belső felülete a szekrénynek.

Ezt úgy kezelem le, amiért majd jól megköveztek, hogy egy réteg lakkot felhordok hengerrel, hagyom megszáradni, amitől felszálkásodik a felület picit. Ezt csiszolom meg, majd kap még 2 réteg lakkot.

Az előregyártott natúr felületű ajtókkal, amik már fel is vannak csiszolva, hasonlóképpen járok el.

Igazából első körben erre kell a gép, hogy a 12 négyzetméternyi táblásított fenyő, meg a kb 18 négyzetméternyi ajtó első lakkozás utáni finomítását elvégezzem.

Előzmény: Soká (80094)