kerub Creative Commons License 2014.10.27 0 0 72198

Egy kárpátaljai magyar író egy másik aspektusból így vélekedik az internetről:

 "A szabadság új dimenzióját nyitotta meg előttem. Amikor az első elektronikus levelemre az óceánon túlról szociológus barátomtól két perc alatt megjött a válasz, olyasmit érezhettem, mint azok, akik részesei lehettek különleges pillanatoknak: kattogni kezdett az első távírógép, megszólalt az első rádió, kifényesedett az első televízió képernyő.

És a levelek után: honlapok, információk töménytelen mennyisége… Jó évtizede minálunk nem lehet a friss magyarországi napilapokhoz hozzájutni, de a varázslatos technikának hála, egy ideje már késő este olvashatom a másnap reggeli híreket. És nem kell kétségbeesnem, ha egy fontos könyvet nem találok a könyvtár nem túl gazdag magyar állományában.

Komoly írótól hallottam: az Internetet nekünk, magyaroknak találták ki. Ez persze így nem igaz: tudvalevő, a világháló titkos hadi fejlesztésekből nőtt át a civil szférába. Ám, ha arra használjuk—és erre gondolt az író is--, amire nagyon alkalmas, hogy a világban szétszakadt egynyelvűek érintkezési csatornája legyen, akkor jelentős szerepet játszhat az oly rég óta áhított nemzeti integrációban."

Előzmény: ...slr... (72196)