alkotasu Creative Commons License 2014.10.25 0 0 58368

"Neked lehet. Másnak?"

 

Másnak a mozdony sem fontos. Mert a vasútnak a látványát sem szereti, csak autóval közlekedik, legfeljebb buszra fanyalodik. Akkor most mozdonyt se tegyünk el/üzemeltessünk?

 

 

"A Parkban hány mozdony, és hány kocsi van kiállítva?"

 

Amennyit az illetékes elvtársak kiállítottak. De ez nem dönt el semmit.

 

Ajánlom a következőket megfontolásra: a magyar kultúrát érdekli valamilyen szinten kb. 3 millió ember. (A többi gyerek, vagy bunkó, vagy kocsmatöltelék, vagy csak a foci - autóverseny, kártya, stb. - érdekli. Ez a 3 millió ember töredéke Európa lakosságának, ráadásul a magyar nyelvet nem szeretik megtanulni sem nehézsége és a többi nyelvtől való jelentős eltérése miatt. Vagyis akkor ezek szerint semmiféle hazai kulturális dologra nem kéne költeni, mert nem sok embert érdekel. Inkább költsünk olyanokra, ami Európa lakosságát jobban érdekli: Párizsra, Rómára, stb.

 

Tudom, kissé kisarkítottam a kérdést, de azért szabadjon megjegyeznem: amikor pl. az É balatoni, vagy a Szfvár-Komáromi vasútvonal évfordulóján a régi kocsikkal ment a gőzös, az állomásokon a közönség (nem csak az utasok!) csillogó szemmel nézegették belülről is a kocsikat. És mutogatták a gyerekeknek.

Előzmény: manhattani (58364)