hmsoft Creative Commons License 2014.10.24 0 0 413244

Tehervonat szakította le a felsővezetéket

Picit rendezzük azt az ex-szóvivőről elnevezett együtthatót. :)

a másik vágányon is közlekedett egy tehervonat, de a leszakadt felsővezeték előtt meg tudott állni

...emellett hallomások keringtek arról az érintett vonatokon, hogy a helyreállítás megkezdését követően egy felsővezetékes dolgozónak sikerült fejest ugrania a kosárból, szóval ő - ha igaz a hallomás - nem tudott megállni. (Nem, a helyszínen nem láttam krétával rajzolt körvonalat, de mint tudjuk, olyat csak a filmekben csinálnak. Egyéb nyomokat sem láttam. De zuhogott az eső és elmoshatta. Mindemellett hangsúlyozom: hallomás, nem több.)

megrendelte ugyan a buszokat az utasok elszállítására, de a volántársaságok nem tudnak autóbuszt biztosítani

Igen, a fejesugrás mellett ez volt a másik hallomás.

70-100 perc közötti késéssel közlekednek a vonatok

Az IC73 esetében ez 120 perc volt, de ha jól sejtem, a Tiszatenyőn két Szilis vonatból összeállított formáció, amiről folyamatosan szivárogtak át az utasok az IC73-ra, a 7400-ból állt, meg mégvalamiből. És biztos, hogy az IC73 után indult, szóval ha tényleg a 7400 volt, akkor az legalább 180 perc.

A vonatok megindulását az egyik vágányon 8 óra körülire ígérik

Egyezzünk ki majdnem fél tizenegyben. Előtte asszem a "bűnös" haladt (egy Taurusos teher, remot Dácsia előfogattal), párpercnyi ácsorgás után párosban folytatta útját egy RCH-s teher (hja, Szergejjel, úgy könnyű :) ), majd páratlanból megindult a kettesével összeállított személyszállító vonatok sora (kapásból volt vagy x2x, szóval innen nézve is ennyit a 70-100 percről).

a menetrend szerinti közlekedés pedig csak a déli órákra állhat helyre

16:15 magasságában még egyvágányozás volt, és még hiányzott néhány függesztő, de már nagyjából hosszlánc formája volt a hosszláncnak (kb. 272-277 szelvények).

 

Egy dolgot viszont mindenképpen ki kell hogy emeljek. A vjv.-k, amint kaptak legalább egy morzsányi információt (mert egy darabig azt se), azonnal nagyon korrekt módon szétkürtölték az utasok között, módszeresen végigjárva a vonatot.

hm

Előzmény: trizs77 (413173)