SzeZo Creative Commons License 2014.10.24 0 0 37551

De jó neked! Nem a magányos út miatt, hanem egyáltalán a túra miatt.

Felvitted a hajót Kisorosziban a kocsmához, vagy magára hagytad a vízen? Parti krimóra nem emlékszem, igaz az utóbbi időben átszoktam a jobb partra, mert az jobb.

 

Ha megnézed a váci ág ívét, az magyarázhatja megfigyelésed. A víz ereje mindig a kanyar külső oldalát vágja, a belső oldalon meg lassúbb és zátonyokat épít.

Idén háromszor mentem fel a nagy ágon (jó lett volna egy negyedik, hogy párban legyen a kis ági felmenéssel:)) Szerintem nehezebb a Vác - Kisoroszi - Szentendre irány. A gödi sarkantyúknál egyszer át kell kelni a túloldalra és ott erős sodrás vár. Vác lábánál is küzdős a pálya, mert a komptól kezdve sok stéget, hajót, vagy éppen hajórakodót kell kerülni a szemközti sarkantyúk jóvoltából amúgy sem lassú vízen. Valahol a Kompkötő-szigetnél érdemes a jobb partra evezni, mert addigra elfogynak a sarkantyúk. Onnan viszont elég sok evezőcsapásra van még a csúcs és nem túl változatos a pálya. Azért jobb mégis ez az irány, mert a visszaút sokkal szebb a kanyargós ágon, a Visegrádi-hegység előtt.

Egyszer kéne egy Vác felé kezdő topikos túrát is szervezni.

Előzmény: gmarko (37548)