A Sporttárs Creative Commons License 2014.10.23 0 0 341458

Írtam az Alba-topikba is, hogy nagyon régen tűnt ennyire kiegyensúlyozottnak a mezőny. A MAFC lefelé fog kilógni, az összes többi szerintem képes lesz minimum hazai pályán legyőzni egy-egy "esélyesebbet", vagy akár hosszabb jó sorozatot összerakni. Lásd Nyíregyháza, amelyik reálisan azért nem egy listavezető csapat, de Zete, Körmend, Pécs erősségű hármas ellen mikor nyert három hazait zsinórban?

 

A Paks, Sopron, Kecskemét trió a sok honosítottal, légióssal a mezőny elejének tűnik, de nem hiszem, hogy csak az egymás elleniken lesznek gondjaik. Az Alba még nem kiegyensúlyozott, de jó magyar állománya van (ha mindenki egészséges), most négy légiósa, akiről minimum kettőről biztosan mondom, hogy nagyon jó játékos. A Kaposvár, Zete, Falco, Körmend négyes biztos, hogy senkinek nem lesz könnyen verhető, de a Szeged, Pécs duóba is belelátom akár a mérleg nyelve szerepét, jó edzőjük van, el fognak kapni csapatokat, akárcsak a Jászberény, ahol még hozhatnak valami használható centert a kintről jó mezőnysorukhoz.

 

Szóval csodálkoznék, ha ebben az alapszakaszban nagyon ellépne valaki a többitől, persze kérdés, a gyengélkedők mikor kapják el a fonalat. A Körmendnek most nagy hendikep a sok idegenbeli meccs, de egy jó edzővel, az új csarnokban még nagyobb kedvre kapó szurkolótáborral a hátuk mögött később akár jól is kijöhetnek a sok hazaiból...