csinomjankó Creative Commons License 2014.10.23 0 0 15770

Nem semmi! Albertirsán ez is megtörténhet, egy szaktekintélynek számító orvos véleményét kritizálhatja, egy olyan, akinek harminc év alatt sikerült megszerezni a képesítést, szerintem úgy, hogy már inkább megadták csak ne lássák!

 

Ma kaptam az egyik hazai gyógyszergyár orvoslátogatójától egy írásos tájékoztatót egy újonnan forgalomba került készítményről, mely TERHESSÉG ALATT ÉS GYERMEKEKNEK is adható. Az apró-betűs részt itthon olvastam el, melynek lényege a következő. Lényegesebb mellékhatások: fehérvérsejt károsítás, depresszió, zavartság, agresszió és hallucinációk, hepatitis sárgasággal, csonttörések, izomgyengeség, vesegyulladás... Más szerekkel (például B12 vitamin, szívgyógyszer, de akár orbáncfű is...) kölcsönhatásba lépve egyéb károsodást is okozhat. Az állami támogatás dobozonként 2.000 Ft feletti. Megnyugtatom körzetem kismamáit, hogy nem írom fel számukra ezt a készítményt (sem).

 

Kedves Gyula! Te tudod a legjobban, hogy fázis III-IV. vizsgálatba sem gyermekeket, sem terheseket nem vonnak be. A betegtájékoztatóban(nekem ez a gyógyszerkompendiummal egyenlő-és nem a gyógyszeres dobozba dugott fecnivel)az összes létező mellékhatást, amit a gyógyszer okozhat feltüntetnek! Sőt,olykor nem is a hatóanyag, hanem a vivő-ill.a segédanyag a felelős a tünetekért. Nil nocere! A kockázat-haszon komoly mérlegelésével. Üdv, Zátro Anikó Zátrok