http://www.origo.hu/tafelspicc/technologia/20130718-a-barbecue-nem-grill.html
Ez egy jó írás.
A grill vékonyabb szelet ízesített húsok, kolbászok nyílt parázs fölötti megsütése -nem szabad sokáig rakodni vele, mert cipőtalppá száradnak.
A BBQ nagydarab húsok (pölö Frédi-Béni szelet...:o) lassú parázs fölötti egyben sütése, amivel azonban /körbekapatás után/ már nagyon lassan kell bánni, rendszeresen kenegetni valami folyadékszerűséggel -remek a barba sör- különben nyers marad belül, de kiszárad.
Különbféle szószokat készítenek mellé, mert magában ölég száraz, akár ezernyi verziója is lehetséges.
A sütős-kotlás lassú egyben sütés -előpárolással- más, az alatt ott marad a hús besűrűsödött sütőlevével ízekkel teli zsíros szaft.
Én imádom az egyszerű, sós-hagymás sült zsírt.
/Csak a doki meg ne tudja, hogy gyakorta benyomatok egy-egy méretes szelet sültzsíros friss kenyeret retekkel, paradicsommal.:o)