skoumi Creative Commons License 2014.10.21 0 0 13972

Ahogy canonfan is írta: nem viheted haza, hanem Budapesten a Tihany téri Családtörténeti Központjukban, vagy valamelyik vidéki kutatóhelyükön (ne kérdezd meg, hogy hol van ilyen, nem tudom, talán Debrecenben és Szegeden igen, de hogy még hol...) az ottani mikrofilmolvasókon tudod nézegetni. Mikrofilmolvasóból nincs sok, Budapesten is csak négy levitézlett van, ebből 1 mindig egyháztagnak ("mormon" egyház) fenntartva - de gyakorlatilag az egyháztagok elsőbbséget élveznek a nem egyháztagokkal szemben.

 

Megrendelheted (korábban legalábbis lehetett) a mikrofilm másolatát az MNL-től is, ahogy hallottam potom 60-80ezer körüli Forintért/tekercs, és ha van otthon mikrofilmolvasód (1 millióért már lehet jó állapotú használtat kapni), akkor otthon tudod tekergetni, amikor csak akarod. Lehet, hogy ez az opció a mikrofilmdigitalizálással megszűnt vagy megszűnik, nem tudom.

 

Digitális másolatban is lehet kérni tőlük, asszem 635 Forint/képkockáért, ami egy átlagos 650-700 kockás filmet számítva "csak" 410-450ezer Forint körüli összeg/film.

 

Nem tudom, ezek után még van-e kérdés :o)

Előzmény: l11farkas (13970)