rézréz2 Creative Commons License 2014.10.21 0 0 260240

Kedves Vasasgoal!

 

Megpróbálok válaszolni a kérdéseidre.

Néhány NB II-es csapat stadionjában az MLSZ kiépítette a központi jegyértékesítés rendszerét. Mi is benne vagyunk ebben. Hogy ennek mi az oka, nem tudom. Annyit igen, hogy a kötelezően klubkártyás NB I-es csapatok mellé, néhány NB II-es is belekerült.

De ez már januárban (sőt a múlt év őszén) tudható volt.

A jegyárusító konténerek már januárban a helyén voltak, ám az MLSZ technikai problémák miatt elhalasztotta, hogy már idén márciusban élesedjen nálunk is a központi jegyértékesítés.

Az igaz, hogy klubkártya nélkül is be lehet jönni a mi és az NB II-es meccsekre, ám ahol már működik a központi jegyértékesítés, ott csak névre szóló, születési hely és dátummal ellátott, és a stadionban egy kijelölt székre szóló jeggyel lehet bejönni.

Ennek ellenére mindenki odaül ahova akar (kivéve a VIP-ben, ahol ténylegesen vannak kijelölt székek). 

A bérletesnek nem kell (értelemszerűen) nevet, szül. helyest és időt mondani, mert az a bérleten rajta van. És ugye nekik jegyet sem kell nyomtatni.

 

Ezért a bérletesek bejutása a leggyorsabb, utánuk következnek azok, akiknek van klubkártyájuk (kódleolvasás, automatikus adat kitöltés, jegynyomtatás), majd következik az a halmaz, akiknek sem bérletük, sem klubkártyájuk sincs, azok a jegypénztárnál bemutatják személyi kártyájukat, ami alapján a jegyértékesítő bepötyögi a számítógépbe a nevet, és a már említett személyes adatokat, majd nyomtat. Belátható, hogy ez utóbbi a leglassúbb. 

Nos, hiába van már a hazai oldalon 4 jegykiadó, minél több olyan vásárló van, akinek be kell írni az adatait, az annál lassúbbá teszi a folyamatot. Ha mindez a meccs kezdete előtt 10 perccel történik, akkor jó esély van arra, hogy lehetnek olyanok, akik lemaradnak a mérkőzés első perceiről. 

 

Remélem, valamelyest sikerült tisztábbá tenni a képet. 

Azért hívtuk fel a figyelmet ismét, másfél héttel a következő hazai bajnoki előtt, hogy akinek nincs bérletes és még klubkártyája sincs, legyen módja ezt kiváltani, így önmagának is időt takaríthat meg.  

 

Hajrá Vasas!

Előzmény: vasasgoal (260238)