Grizzly. Creative Commons License 2014.10.21 0 0 220897

Ilyen célra a poncsók be tudnak válni, én is hordok egy ilyet magammal általában erősebb záporok esetére. A hátránya, hogy vitorlaként fogja a szelet, ezért csak lassan lehet vele menni, de ez a gyerekülés miatt, ami amúgy is fogja a szelet, ill. kisgyerek szállítása esetén vszleg nem gond, mert úgysem megy gyorsan az ember.

 

Pontosan jó méretben nem találtam, de az elsőre nagynak tűnő (kb. 120cm testmagasságtól) junior poncsókat vszleg tudnátok ilyen célra használni (mivel az ülést is  be kell fednie), ha a lelógó hátsó rész nem ér le a kerékig (amennyiben a nyereg mögött van a gyerekülés) és a nagyobb kapucni alá vszleg beférne a bukó is. Ha a bukó nem fér alá, akkor a kapucnit lehet a bukó alá is venni, így az arcot oldalról kevésbé védi a sisak csatja miatt.

 

http://www.decathlon.co.hu/arpenaz-10l-gyerek-poncso-id_8302452.html

http://www.decathlon.co.hu/arpenaz-25l-gyerek-poncso-id_8302457.html

 

A link nem reklám akar lenni, szinte bármely túraboltban van ilyen. Vásárlás előtt lehetőség szerint próbáljátok fel a bringára, ellenőrizzétek, hogy kényelmesen ráhúzható az ülésre és a lelógó rész nem akad bele semmibe. Mivel ő a bringán utazik és nem mozog, ezért elvileg a nem lélegző megoldások is alkalmasak erre a célra, de az olcsóbb anyagok élettartama is rövidebb szokott lenni.

 

 

Előzmény: NAR (220894)